0
Μπορεί το lockdown να πήρε παράταση έως τις 7 Δεκεμβρίου, όμως τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας παραμένουν στα ύψη.

Κάθε 24ωρο που περνά αυξάνονται οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που θερίζει στη χώρα μας. Τα νοσοκομεία όλης της χώρας έχουν γεμίσει με ασθενείς κορονοϊού με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να δηλώνουν: «Είμαστε σε πόλεμο, χρειαζόμαστε βοήθεια». 

Μπροστά σε αυτό τον «πόλεμο» με τον αόρατο εχθρό, ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, αποφάσισε την παράταση του lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έως και τις 7 Δεκεμβρίου. Πάντως, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε το προηγούμενο διάστημα με τους περιφερειάρχες υγείας έβαλε «φρένο» στα σενάρια για τον χρόνο της άρσης του lockdown. 

«Οι σχεδιασμοί μας από εδώ και στο εξής δεν θα αναφέρονται τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα κρίνουν τα επόμενα βήματά μας. Την επόμενη βδομάδα πιστεύω ότι θα έχουμε περισσότερα δεδομένα στη διάθεσή μας για την πορεία της πανδημίας και για την αναμενόμενη μείωση στην πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οπότε και θα προβούμε σε σχετικές ανακοινώσεις», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στις 24 Νοεμβρίου. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, πρέπει να αποφευχθεί το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Γι' αυτό και λοιμωξιολόγοι - ακόμη και από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων - τονίζουν ότι η σταδιακή άρση των μέτρων πρέπει να γίνει με πολλή προσοχή. Μάλιστα, όπως αναφέρει το OPEN TV, αν ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων από τις 7 Δεκεμβρίου (ημερομηνία δηλαδή που το lockdown πήρε παράταση) είναι πιθανό με βάση τα μαθηματικά μοντέλα να υπάρχει τρίτο κύμα κορονοϊού στη χώρα μας ακόμη και πριν την Πρωτοχρονιά. Ομως, στην περίπτωση που η σταδιακή άρση των μέτρων με κανόνες, αποστάσεις και χρήση μάσκας παντού γίνει από τις 21 Δεκεμβρίου, τότε φαίνεται ότι το τρίτο κύμα κορονοϊού στη χώρα μας αναμένεται να έρθει ακόμη και τέλη Ιανουαρίου. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει βγει και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι λοιμωξιολόγοι θα κάνουν τις σχετικές εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό. 

«Βράζουν» από ενεργά κρούσματα Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ανεξάρτητα αν η άρση του lockdown γίνει στη χώρα μας είτε στις 14 με 16 Δεκεμβρίου είτε στις 21 Δεκεμβρίου, η χώρα μας «βράζει» από ενεργά κρούσματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, στη Λάρισα από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα τα κρούσματα ήταν 2.640. Αυτή τη στιγμή, τα ενεργά κρούσματα στη Λάρισα είναι 1.327. 

Στη Μαγνησία από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα ήταν 972 και τώρα τα ενεργά κρούσματα είναι 739. 

Στην Αχαΐα τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας ήταν 811 και αυτή τη στιγμή τα ενεργά είναι 314. 

Στη Θεσσαλονίκη τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας ήταν 15.065 και τώρα τα ενεργά είναι 6.245.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top