0
«Βόμβα» έριξε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων καθώς δήλωσε πως «δεν είναι ρεαλιστικός στόχος η 1η Δεκεμβρίου αλλά ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας μέσα στο Δεκέμβριο».

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι» είπε «την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι».

Τέλη του χρόνου, αρχές του επόμενου ο εμβολιασμός

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αν εγκριθεί το εμβόλιο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τον Δεκέμβριο, τότε τέλος του έτους, αρχές του επόμενου θα αρχίσει ο εμβολιασμός, συνέχισε.

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η παράταση της καραντίνας και το σχέδιο για τα Χριστούγεννα.

Και ειδικότερα για τη Βόρεια Ελλάδα, δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και νέα περιοριστικά μέτρα.


Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, είναι η καραντίνα να αρθεί τα Χριστούγεννα για το πολύ 3 εβδομάδες. Με τη λήξη της «γιορτινής κανονικότητας» να τοποθετείται κοντά στα Θεοφάνεια.

Το λιανεμπόριο σχεδιάζεται να ανοίξει: στην καλύτερη των περιπτώσεων στις 14 Δεκεμβρίου, στη χειρότερη, στις 21, λίγες μόλις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Και πάντα, με αυστηρά μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού.

Εξαίρεση προωθείται για τα καταστήματα με εποχικά είδη (χριστουγεννιάτικα στολίδια, δέντρα κ.α.). Ενώ πιο νωρίς από άλλους κλάδους αναμένεται να ανοίξουν και τα κομμωτήρια.

Αναφορικά με την εστίαση, οι πόρτες καφέ και εστιατορίων αναμένεται να ανοίξουν στις 21 Δεκεμβρίου, με αυστηρά μέτρα και ωράριο λειτουργίας ως τις 10 το βράδυ.

Θα ανοίξουν όμως και τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα;

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, αυτό το σενάριο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, δεδομένου μάλιστα ότι συζητείται και η απαγόρευση των μετακινήσεων μετά τις 11 το βράδυ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top