0
Ο τρομακτικός σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την χώρα, ελάχιστα λεπτά πριν το διάγγελμα του πρωθπουργού Κώστα Μητσοτάκη για τη νέα καραντίνα λόγω κορωνϊού, έπληξε την κεντρική και νότια Ελλάδα, τα παράλια της Τουρκίας (στην Σμύρνη έπεσαν 20 κτίρια), με τους κατοίκους στη Σάμο να ζουν τον απόλυτο εφιάλτη, ευτυχώς όχι στον βαθμό που τον βιώνουν στα παράλια της Τουρκίας.

Ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου Μιχάλης Μησός είπε ότι ο σεισμός είχε διπλάσια διάρκεια από τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας το 1999.


Ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη αναφορές για καταρρεύσεις κτηρίων, αλλά όχι θυμάτων, ενώ τα πρώτα λεπτά μετά από τον σεισμό παρατηρήθηκε έντονος κυματισμός κοντά στα παράλια.


Κάτοικος του νησιού επεσήμανε τη μεγάλη διάρκεια του σεισμού, λέγοντας ότι «χόρευαν όλα τα κτήρια».


       

Η σεισμική δόνηση έγινε περισσότερο αισθητή στα νησιά του βορείου του συγκροτήματος όπου προκλήθηκε και μεγαλύτερη ανησυχία. Αρκετοί από τους κατοίκους της Πάτμου, της Κω της Καλύμνου του Αγαθονησίου και των άλλων νησιών εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αφού η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα έντονη.

 


Σεισμός στην Τουρκία: Βίντεο με τη στιγμή που καταρρέει κτήριο στην Τουρκία


Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία. Τρόμος με αγνοούμενους και τραυματίες.

Ο σεισμός στα βορειοδυτικά της Σάμου έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε κτήρια στη Σμύρνη. Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε τη στιγμή της κατάρρευσης ενός κτηρίου. Το κτήριο φαίνεται στο βάθος.
Σύμφωνα με τις τοπικές αναφορές, επηρεάστηκαν κυρίως κτήρια στις γειτονιές Μπορνόβα και Μπαϊρακλί.

Ο περιφερειάρχης Σμύρνης ανέφερε πως έχουν καταρρεύσει περόπου 20 κτίρια, ενώ ο κυβερνήτης της πόλης. Γιαβούζ Σελίμ Κέσγκερ ήταν καθησυχαστικός, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ζωών. 




Τρόμος με αγνοούμενους και τραυματίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD), καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 6,6 στο 14,51 στο Αιγαίο Πέλαγος, 17 χιλιόμετρα από την περιοχή Σεφερχισάρ της Σμύρνης. Το βάθος του σεισμού, προσδιορίζεται στα 16,54 χλμ.

M’ ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, έκανε γνωστό πως έως αυτή τη στιγμή (14.30) υπάρχουν πληροφορίες για καταρρεύσεις έξι κτιρίων στις περιοχές Μπόρνοβα και Μπαϊρακλί της Σμύρνης, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς. Ο ίδιος ενημέρωσε πως ήδη σωστικά συνεργεία, εργάζονται στα ερείπια των πολυκατοικιών που έχουν καταρρεύσει.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top