0
Δυο φωτογραφίες- ντοκουμέντο που έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας δείχνουν πως οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών παρακολουθούσαν από απόσταση το γάμο της κόρης του Χρήστου Καραβέλα στην Αντίπαρο στο πλαίσιο επιχείρησης για τον εντοπισμό του.


Ήταν αρχές Ιουλίου 2017. Η είδηση ότι η μεγαλύτερη κόρη του Χρήστου Καραβέλα, Φοίβη Καραβέλα παντρεύεται στην Αντίπαρο, στο εκκλησάκι κάτω από την εξοχική κατοικία της οικογένειας Καραβέλα, δεν ήταν γνωστή μόνο στην τοπική κοινωνία.

Το χαρμόσυνο για την οικογένεια Καραβέλα γεγονός γνώριζαν και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Διακινούταν άλλωστε εκείνες τις μέρες μεταξύ ΕΥΠ και αστυνομίας η πληροφορία, ότι στο γάμο θα δώσει το παρόν με κάποιο τρόπο και ο καταζητούμενος για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, Χρήστος Καραβέλας.

Πως ο ίδιος θα έφευγε για μερικές ώρες ή μέρες από την ασφάλεια της κρυψώνας του προκειμένου να δει από κοντά την κόρη του στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της.

Η ΕΥΠ ήλπιζε, έστω κι αν δεν έβγαινε αληθινό το καλύτερο δυνατό σενάριο, δηλαδή οι πράκτορες της να έρχονταν face to face με τον φυγόδικο Καραβέλα, να κατέγραφαν με τους κοριούς τους συνομιλίες των μελών της οικογένειας αλλά και των καλεσμένων τους και δη των πληρεξούσιων δικηγόρων. Συνομιλίες που ενδεχομένως να τους οδηγούσαν στη λύση του μυστηρίου, στον εντοπισμό του κρησφύγετου του πρώην στελέχους της Siemens.

«Η γαμήλια τελετή πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι της βίλας Καραβέλα στην Αντίπαρο με τους πράκτορες της ΕΥΠ να καταγράφουν κάθε κίνηση»


Γι’ αυτό και οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση. Άνδρες της ΕΥΠ μαζί με αστυνομικούς έφτασαν στο νησί, όμως η ιδιότητα τους δεν έμεινε κρυφή και αποκαλύφθηκε όταν επισκέφτηκαν διάφορες ταβέρνες για να φάνε. Καταστηματάρχες ειδοποίησαν κάποιους εκ των καλεσμένων στο γάμο και έτσι η οικογένεια Καραβέλα δεν άργησε να αντιληφθεί τις ύποπτες κινήσεις γύρω από το οικόπεδο του σπιτιού, ακόμη και μέσα στη θάλασσα.

Στα φωτογραφικά – ντοκουμέντα που δημοσιεύει το protothema.gr, διακρίνεται σε απόσταση 80 μέτρων από την οικία Καραβέλα και κρυμμένος πίσω από τον φράχτη άλλης ιδιοκτησίας, ένας άντρας με γένια, που φοράει γυαλιά και καπέλο, έχει περασμένο πάνω του ένα ζευγάρι κιάλια ενώ κρατά ένα μηχάνημα, το οποίο πιθανόν χρησιμοποιούνταν για την παρακολούθηση των καλεσμένων.

«Ο μυστικός πράκτορας με τα κιάλια περασμένα στο λαιμό του και το μηχάνημα καταγραφής συνομιλιών στα χέρια του παρακολουθεί από απόσταση 80 μέτρων, πίσω από τον φράχτη άλλης ιδιοκτησίας τα όσα διαδραματίζονται στο γάμο της κόρης του Χρήστου Καραβέλα».


Μόλις ο εν λόγω άνδρας γίνεται αντιληπτός από έναν παπαράτσο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από αυτόν, προκειμένου να τραβήξει φωτογραφίες για λογαριασμό αθηναϊκού μέσου, αιφνιδιάζεται και άρον, άρον εγκαταλείπει τη θέση του.

Τελικά η επιχείρηση στέφεται με αποτυχία. Ούτε ο Καραβέλας εμφανίζεται και πως θα μπορούσε άλλωστε όταν έχει γίνει μέρες πριν γνωστό ότι πράκτορες της ΕΥΠ ήρθαν ακάλεστοι στο γάμο, ούτε όμως καταγράφεται από τους κοριούς κάποια σημαντική πληροφορία που ενδεχομένως να οδηγούσε στον εντοπισμό του καταζητούμενου.

«Το σημείο παρακολούθησης στο οποίο είχαν εγκατασταθεί μέλη των μυστικών υπηρεσιών της χώρας»


Από εκείνη τη μέρα έχουν περάσει τρία ολόκληρα χρόνια. Ουδείς κατάφερε μέχρι σήμερα να μάθει που βρίσκεται ο Χρήστος Καραβέλας, αν ζει ή αν έχει πεθάνει, όπως εκτιμά η οικογένεια του καθώς έχει να επικοινωνήσει μαζί τους από το μακρινό 2009.

Για την ιστορία, μετά την αποτυχημένη επιχείρηση ξέσπασε πόλεμος μεταξύ της αστυνομίας και της ΕΥΠ για το ποιος είχε την ευθύνη, με τους υπαλλήλους του τοπικού αστυνομικού τμήματος να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες τραγελαφικών περιστατικών.

«Ο Χρήστος Καραβέλας με την οικογένεια του σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές»

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top