0
Έκλεισε η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, μετά τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού που σημειώθηκαν ανάμεσα στους σπουδαστές.

Η εξάπλωση του ιού εντός της Σχολής της ήταν ραγδαία, αφού στην αρχή ανιχνεύτηκαν 2 κρούσματα, στη συνέχεια 5 και μετά 17, με αποτέλεσμα να ληφθεί αμέσως η απόφαση για κλείσιμο της Σχολής.

Η Σχολή ήδη σε βρίσκεται σε καραντίνα με αποτέλεσμα αυτό να ισοδυναμεί με αναστολή της λειτουργίας της, καθώς τα προγράμματα των σπουδών είναι συγκεκριμένα και δομημένα επάνω σε χρονικούς περιορισμούς, ενώ ούτε οι καθηγητές επιτρέπεται πλέον να εισέρχονται σε αυτή.

Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των ατόμων που βρέθηκαν θετικά, ενώ ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες του ΕΟΔΥ.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως η κατάσταση τόσο των μαθητών όσο και του προσωπικού είναι πολύ καλή και μέχρι στιγμής δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Όλοι τους παρακολουθούνται στενά από τους ιατρούς, ενώ τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Την Τρίτη ανακοινώθηκε πως η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων μπαίνει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, εως την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

Η γυμναστική σε ανοιχτούς χώρους εχει ήδη απαγορευτεί καθώς και η χρήση του γυμναστηρίου.

Παράλληλα, ενώ προτάθηκε να εκκενωθεί η σχολή και οι Ευέλπιδες να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή εκπαίδευση απο το σπίτι μέσω e-learning, το αίτημα αυτό απορρίφθηκε  και προτιμήθηκε η εκπαίδευση στα τμήματα απουσία των καθηγητών.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top