0
Σε νέο κύκλο εμπρηστικών και προκλητικών δηλώσεων κατέφυγε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύοντας επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν και στέλνοντας νέες απειλές προς την Ελλάδα.





Με τον Εμανουέλ Μακρόν τα έβαλε ο Τούρκος πρόεδρος μετά και την υποστήριξη προς την Ελλάδα και την Κύπρο κατά τη Σύνοδο Κορυφής MED7, λέγοντας του ότι «θα έχεις προβλήματα μαζί» του.

 «Ο κύριος Μακρόν λέει "δεν έχουμε πρόβλημα με τον τουρκικό λαό αλλά με τον Ερντογάν". Κύριε Μακρόν εσύ θα έχεις προβλήματα μαζί μου για αρκετό καιρό. Στο έχω πει αρκετές φορές αλλά δεν ακούς. Δεν ξέρεις καν την ιστορία της Γαλλίας. Πριν αντιμετωπίσεις τον τουρκικό λαό, θα αντιμετωπίσεις την Τουρκία», δήλωσε μεταξύ άλλων σε ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Εαρντγάν στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή την επέτειο των 40 ετών από το πραξικόπημα του 1980.



Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση προς την Ελλάδα, απειλώντας την να μην περιφέρεται γύρω από τα νησιά γιατί θα απομονωθεί και κάνει λάθος.

«Δείτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νήσια. (Έλληνες) Κάνετε λάθος να χρησιμοποιείτε αυτούς τους “δρόμους”. Όταν είναι αναγκαίο λέτε “γείτονα, γείτονα, γείτονα”. Τότε δείξτε καλή γειτονία. Μην παίρνετε τον λάθος δρόμο. Κάνετε λάθος με το να χρησιμοποιείται αυτούς τους “δρόμους”, θα μείνετε εντελώς μόνοι σας».

Νωρίτερα στο ίδιο μήκος κύματος είχε ταχθεί και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ ο οποίος είχε στείλει μήνυμα κατά του Γάλλου προέδρου.

«Κάποιοι που το παίζουν ηγέτες στην ανατολική Μεσόγειο ενώ δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην περιοχή, μπορεί να προκαλέσουν μία ανεύθυνη συμπεριφορά την οποία θα πληρώσουν».

Ακόμα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανέφερε «ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα για τις έρευνες τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στην Μαύρη Θάλασσα».

  • Με πλροφορίες από Ahval και Politikyol

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top