0
Νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού θα συζητήσει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο ή μεθαύριο, δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των επιστημόνων Νίκος Σύψας.


Σε αυτά τα μέτρα δεν αποκλείεται να υπάρξει και περιορισμός των ανθρώπων που μπορούν να είναι μαζί σε έναν ανοιχτό χώρο, δηλαδή ένα ανώτατο όριο για μια παρέα, για παράδειγμα.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο 2ο κύμα για να μην πω ότι είμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα και το μόνο που είναι σχετικά παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις», είπε ο κ. Σύψας στον ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής σχολίασε ότι οι πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις δεν προοιωνίζουν κάποιο καλό μέλλον. «Έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα,έχουμε σχεδόν διπλασιασμό των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουμε χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας των ατόμων που προσβάλλονται πλέον από τον κορωνοϊο στα 36, επίσης έχουμε προσβολή σε γηροκομεία», είπε, υπενθυμίζοντας ότι σε Γαλλία και Ισπανία, το «Βατερλό» έγινε στους οίκους ευγηρίας.

Αναφορικά με την περίπτωση της 27χρονης διασωληνωμένης ειδικευόμενης γιατρού στην Λάρισα τόνισε πως αυτό το τραγικό γεγονός δείχνει πως κανένας δεν είναι αλώβητος από τον ιό, ακόμα και οι νέοι άνθρωποι, ενώ ευχήθηκε η νέα γιατρός να γίνει καλά και να γυρίσει στους ανθρώπους που την αγαπάνε.

Καταλήγοντας ο κ. Σύψας έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα ασφάλειας που ήδη υπάρχουν.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top