0
Η είδηση πως ο μουεζίνης Οσμάν Ασλάν, που καλούσε τους μουσουλμάνους σε προσευχή, πέθανε αφού υπέστη καρδιακή προσβολή μέσα στην Αγιά Σοφιά, προκάλεσε αίσθηση στην γειτονική χώρα.



Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 2 Αυγούστου. Σε ανακοίνωσή τους το Γραφείο του Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης και του Μουφτή της Κωνσταντινούπολης ανέφεραν:« Ο Μουεζίνης Οσμάν Ασλάν απεβίωσε λόγω καρδιακής προσβολής κατά τη διάρκεια της εθελοντικής υπηρεσίας καθοδήγησης στο τζαμί της Αγίας Σοφίας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους συγγενείς του».

Ο θάνατός του ήρθε λίγες ημέρες μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και της μουσουλμανικής προσευχής που τελέστηκε στον ναό έπειτα από δεκαετίες.

Ο Ασλάν υπηρετούσε στην Αγία Σοφία από την πρώτη ημέρα της μετατροπής της σε τζαμί και μάλιστα εθελοντικά, ενημερώνοντας τους Μουσουλμάνους σχετικά με τα μέτρα κατά του κορονοϊού μέσα στον ναό.

Ο μουεζίνης (στα Αραβικά: مؤذن‎ ​: muʾaḏḏin) στο Ισλάμ είναι εκείνος που έχει καθήκον με τη μελωδική φωνή του να αναγγέλλει την ώρα της προσευχής και να καλεί τους πιστούς στο τζαμί από τον μιναρέ, εκφωνώντας φράσεις του Κορανίου με γνωστότερη εκείνη: «Αλλάχου άκμπαρ», που σημαίνει «Ο Θεός είναι μεγάλος».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top