0
Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώθηκε στην Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο.Τα κρούσματα έφτασαν τα 384, ενώ το προηγούμενο εικοσιτετράωορο ήταν 190.


Συνολικά, στην χώρα, τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 284.803. Δέκα άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους, ενώ χθες ο αριθμός των νεκρών είχε περιοριστεί στους 5. Στα ιταλικά νοσοκομεία έχουν εισαχθεί 764 ασθενείς με συμπτώματα της covid -19, ενώ 41 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

11.841 ασθενείς, τέλος, είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ειδική επιτροπή ειδημόνων, που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση, πρόκειται σύντομα να ζητήσει να αυξηθούν τα μέτρα πρόληψης στα πούλμαν και λεωφορεία, με μείωση της πληρότητάς τους κατά 50%.

Δεύτερο κύμα κορωνοϊού στη Γερμανία

«Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι θα πρέπει να ζήσουμε με αυτόν τον ιό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τηρώντας τα μέτρα, μπορεί κανείς να διασφαλίσει ότι τα συστήματα υγείας θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μόνιμα τα αποτελέσματα της μόλυνσης», τόνισε ο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / Dlf).

Η Γερμανία εξακολουθεί να πλήττεται σταθερά από την πανδημία του κορωνοϊού: το άνοιγμα των σχολείων, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Μπούντεσλιγκα (Bundesliga), οι τουρίστες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους, οι πάντες δοκιμάζονται επί του παρόντος και όλα εξετάζονται υπό το πρίσμα των αυξανόμενων λοιμώξεων του κορωνοϊού. Η Ένωση του Μάρμπουργκ («Marburger Bund»), ένας από τους σημαντικότερους ιατρικούς οργανισμούς στη Γερμανία, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Γερμανία βρίσκεται ήδη στη μέση του λεγόμενου δεύτερου κύματος κορονοϊού.

Και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της «Marburger Bund», εκτιμά επίσης ότι «πρόκειται για μια πανδημία μακράς διαρκείας», και προέτρεψε να επιδειχθεί μεγαλύτερη προσοχή: «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα διαρκές κύμα κορονοϊού», τόνισε δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / Dlf).

«Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να ζήσουμε με αυτόν τον ιό για μεγάλο χρονικό διάστημα και να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε ελαφρά αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων ως σήμα συναγερμού για την αντιμετώπισή του, επειδή το πρόβλημα με τον κορονοϊό είναι η μακρά περίοδος επώασης και το γεγονός ότι μεταδίδεται από άτομο σε άτομο τόσο γρήγορα. Μέχρι στιγμής, πάντως η Γερμανία αντιμετώπισε καλά την πανδημία και οι πολίτες συμμετείχαν», κατέληξε

Τουλάχιστον 18 κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ εργαζομένων σε σφαγείο στη Φλάνδρα

Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι σε ένα σφαγείο στο Στάντεν υποβλήθηκαν σε τεστ και έχουν τεθεί σε καραντίνα αφού εντοπίστηκαν κρούσματα της Covid-19 μεταξύ των συναδέλφων τους.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν «τις τελευταίες ημέρες» μεταξύ των 225 εργαζομένων στον χώρο κοπής των κρεάτων. Το σφαγείο της εταιρείας Westvlees βρίσκεται στη Φλάνδρα και ειδικεύεται στην επεξεργασία χοιρινού κρέατος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Στάντεν, τον Φρανσέσκο Βαντεργιουντ, αρχικά αναφέρθηκαν έξι θετικά κρούσματα του νέου κορωνοϊού, όμως πλέον έχουν ανέλθει στα 18.

«Αποφασίσαμε να μην πάρουμε κανένα ρίσκο, να εξετάσουμε όλους τους συνεργάτες μας σε αυτή τη μονάδα παραγωγής και να τους θέσουμε σε καραντίνα» για προληπτικούς λόγους, εξήγησε ο Μανουέλ Γκοντερίς, ο υπεύθυνος παραγωγής του σφαγείου.

Τα αποτελέσματα των τεστ θα ανακοινωθούν αύριο.

Η Westvlees είναι μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές εταιρείες παραγωγής χοιρινού κρέατος, με πελάτες σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων από τον Ιούνιο, με 1.772 σε 24 ώρες, κατέγραψε η Ισπανία

Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 1.772 νέα κρούσματα της Covid-19, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση αφότου ήρθη η καραντίνα, τον Ιούνιο.

Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται στοιχεία από δύο περιφέρειες της Ισπανίας. Οι θάνατοι στη χώρα ανέρχονται συνολικά σε 28.499.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 305.767, από 302.814. Η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα από τα τεστ αντισωμάτων στα οποία υποβλήθηκαν άνθρωποι οι οποίοι έχουν πλέον αναρρώσει.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top