0
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Βίβιαν Λουνέλα ερωτηθείσα σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Β.Κικίλια ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα έχουμε στην Ελλάδα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, άφησε μετέωρο τον χρόνο του εμβολίου, αλλά επιβεβαίωσε ότι η Κομισιόν έχει προχωρήσει σε μαζική παραγγελία.


«Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία για τα εμβόλια, αλλά βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την αγορά εμβολίων με διάφορες εταιρείες, ούτως ώστε να είναι σε θέση να τα παράσχει άμεσα στα κράτη - μέλη, όταν θα είναι διαθέσιμα. Υπάρχει μία πρώτη συμφωνία για την παραλαβή 300 εκατομμυρίων δόσεων, όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα» αποκάλυψε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Βίβιαν Λουνέλα.

«Αυτό, όμως», τόνισε η κ. Λουνέλα, «είναι μία εργασία εν εξελίξει καθώς οι προετοιμασίες για το εμβόλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς δεν έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο των δοκιμών» και παρέπεμψε σε δήλωση της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου, η οποία είχε εκφράσει την ελπίδα της να έχουμε το εμβόλιο στο τέλος της χρονιάς ή στις αρχές της επόμενης.

«Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο στο οποίο ελπίζουμε. Ομως δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία, καθώς πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά θα τηρούν τις προδιαγραφές και τους κανόνες της Ένωσης και δεν θα έχουν παρενέργειες», υπογράμμισε η εκπρόσωπος. 

Πάντως σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Β.Κικίλια το βρετανικό εμβόλιο που αναπτύσσει η ομάδα της Οξφόρδης θα έρθει στην Ελλάδα περί τα τέλη Δεκεμβρίου και θα αφορά 700.000 δόσεις από τα 3 εκατ. που αναλογούν στην Ελλάδα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά το 31ο λεπτό:


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top