0
Στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τέμενος αναφέρθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφος μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας που έγινε στον καθεδρικό ναό του πολιούχου των Πατρών, Αποστόλου Ανδρέα, στην οποία έδωσε το παρών.


Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικό Κόμματος Ελλάδος μίλησε για τα όσα έγιναν εσχάτως από την Τουρκία και τον Πρόεδρό της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας: «Αισθάνομαι πως μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά στις "Πρέσπες του Αιγαίου". Η όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας ήρθε τη στιγμή που πληροφορηθήκαμε και συζητούσαμε για τις μυστικές ελληνοτουρκικές διαβουλεύσεις που προωθεί η Γερμανία και τη μυστική τριμερή συνάντηση, με την οποία η Άνγκελα Μέρκελ ανέλαβε ρόλο διαμεσολαβητή και κηδεμόνα στα ελληνοτουρκικά. Αναρωτιόμαστε όλοι τι ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και τι δόθηκε».

Όπως εξήγησε, στη συνέχεια: «Πιστεύω πως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όπως ήρθαν πρώτα τα Ίμια και μετά ακολούθησε η Μαδρίτη, έτσι και τώρα η Τουρκία ίσως δέχθηκε να αποκλιμακώσει την ένταση, αφού προηγήθηκε ένα νικηφόρο επεισόδιο, δηλαδή αυτό της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Έχω την αίσθηση πως η παρ’ ολίγον κρίση είναι μια σκηνοθεσία με σκοπό να φέρει στο προσκήνιο όσα ήδη συμβαίνουν στο παρασκήνιο, προκειμένου να υπάρχει αποδοχή των κοινωνιών και του κοινοβουλίου για να υπογραφεί μια συμφωνία τύπου Πρεσπών για το Αιγαίο».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top