0
Πολλά τα μεγάλα λόγια για τον Έβρο από τον Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα, καθόλου έργα για τους υπερασπιστές τους, οι οποίοι είχαν αποθεωθεί για κάποιες ημέρες από την κυβέρνηση. Τελειώνει και ο Μάϊος και ακόμη αναμένουν τα αυτονόητα.Πόσο αυτονόητα; 


Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Έβρου εξηγεί:

Σας γνωρίζουμε ότι , το σωματείο μας έχει γίνει αποδέκτης έντονων προβληματισμών και παραπόνων στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί σε Σχηματισμούς-Μονάδες-Υπομονάδες του Έβρου τα οποία αφορούν την μη καταβολή της αποζημίωσης που αντιστοιχεί σε οκτώ (8) Ημέρες Εκτός Έδρας (ΗΕΕ) και η οποία εγκρίθηκε με σχετική Δγη του ΑΓΕΣ αλλά και την έως και σήμερα μη καταβολή της αποζημίωσης μερίδας προσωπικού από κινήσεις-υπηρεσίες εντός του Ν. Έβρου για την εκτέλεση επχσεων που αφορούν την αντιμετώπιση μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών .

Όπως μας εγνώσθη, σε μεγάλο αριθμό προσωπικού το οποίο συμμετείχε και συμμετέχει έως και σήμερα , στην εκτέλεση των επιχειρήσεων αποτροπής μαζικών παράνομων εισόδων , είτε ενεργά , είτε στη σχεδίαση αλλά είτε ακόμα και υποστηρικτικά δεν έχει ακόμα καταβληθεί η ως άνω αποζημίωση των οκτώ Ημερών Εκτός Έδρας (ΗΕΕ ) αλλά και η αποζημίωση που προβλέπεται για υπηρεσίες – κινήσεις προσωπικού στο εσωτερικό της χώρας και γενικότερα οδοιπορικά έξοδα του προσωπικού των ΕΔ όπως αυτό εφαρμόζεται με τις ισχύουσες διατάξεις .

Γνωρίζοντας την ευαισθησία του ΑΓΕΣ και της ιεραρχίας σε θέματα προσωπικού , παρακαλούμε για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση του ως άνω θέματος για την εξάλειψη οποιουδήποτε αισθήματος αδικίας μεταξύ του προσωπικού .

Επιπροσθέτως σας ζητούμε να λάβετε υπ όψιν ότι , η επιτυχία των ΕΔ στις επιχειρήσεις αποτροπής μαζικής εισόδου προσφύγων – μεταναστών εντός της χώρας μας , οι οποίες συνεχίζονται ως και σήμερα , είναι αποτέλεσμα προσπάθειας του συνόλου του προσωπικού που υπηρετεί στην περιοχή του Ν. Έβρου , καθώς αυτές εφαρμόζονται απέναντι σε ένα γενικότερο πλαίσιο εκτέλεσης υβριδικών επιχειρήσεων από ενάντιες δυνάμεις .

Κατόπιν τούτου προτείνεται όπως συμπεριληφθεί στην ως άνω αποζημίωση των οκτώ (8) Ημερών Εκτός Έδρας (ΗΕΕ) και το υπόλοιπο προσωπικό των ΕΔ που υπηρετεί σε Σχηματισμούς – Μονάδες – Υπομονάδες του Ν. Έβρου και συμμετείχε κατ ελάχιστον ή εκτελώντας οιαδήποτε υπηρεσία κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων του μεταναστευτικού – προσφυγικού από 28 Φεβ 20 ως και σήμερα , καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις αποτροπής μαζικής παράνομης εισόδου στην χώρα , ατόμων από άλλες χώρες .

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top