0
Την ώρα που τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορονοϊό καλπάζουν σε Ιταλία και Ισπανία, η Ελλάδα εμφανίζει μια πιο μετριοπαθή κατάσταση. 

Η χθεσινή ανακοίνωση για 103 νέα κρούσματα και συνολικά 4 θανάτους δεν είναι αμελητέα όμως δεν δείχνει προς το παρόν μια πορεία ότι θα ζήσουμε καταστάσεις όπως αυτές στις δύο χώρες που αναφέραμε. Και σ’ αυτό θα συμβάλει η μερική καραντίνα που έχουμε όλοι μας μπει. Πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα και αυτό αποτελεί εντελώς ατομική ευθύνη.

Όπως ανέφερε την Κυριακή ο λοιμωξιολόγος και υπεύθυνος ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, η εμφάνιση τόσων πολλών κρουσμάτων σε ένα 24ωρο ήταν αναμενόμενη και θα επαναληφθεί. Υπάρχει δε και η στατιστική από τα διεθνή δεδομένα με βάση την οποία στα 100 κρούσματα τα 85 είναι ελαφρά, τα 15 να νοσούν βαριά και από αυτά τα 5 νοσούν πολύ άσχημα ή καταλήγουν. Σ’ αυτή περίπου την αναλογία βρίσκεται και η χώρα, με τους θανάτους να είναι σε ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα «Βλέπουμε λοιπόν ότι όσο περισσότερο προχωράει η επιδημία στη χώρα μας, θα βλέπουμε παρόμοια ποσοστά και σε εμάς. Μέχρι τώρα βλέπετε με τα 4 από τα 331 κρούσματα να έχουν καταλήξει, δηλαδή είμαστε σε ένα ποσοστό λίγο παρακάτω από τα διεθνή δεδομένα του 1,5%, 2%, 3% στους θανάτους. Είμαστε γύρω στο 1,2%. Όμως αυτό δε σημαίνει τίποτα. Οι άνθρωποι είχαν υποκείμενα νοσήματα, εξετέθησαν στον ιό, κάποιοι από αυτούς είχαν στενή επαφή, κάποιοι από αυτούς αφορούσαν το γκρουπ των Αγίων Τόπων».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top