0
Αυξάνονται συνεχώς ο αλλοδαποί που καταφέρουν και περνούν, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο τα σύνορα στον Έβρο και αυτό παρά την τεράστια κινητοποίηση Στρατού και Αστυνομίας στα σύνορα.




Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές από τις  06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης έχουν συλληφθεί συνολικά 218 άτομα εντός της ελληνικής επικράτειας κυρίως Πακιστανοί, Αφγανοί, Μαροκινοί και Μπαγκλαντεσιανοί οι οποίοι κατάφεραν να διαπεράσουν το πλέγμα ασφάλειας στα σύνορα.

Βέβαια για την ακρίβεια 218 είναι αυτοί που έχουν συλληφθεί, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι τόσοι έχουν καταφέρει και να περάσουν. Ο αριθμός ενδέχεται να είναι κατά πολύ μεγαλύτερος!

Όπως τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο δικαστήριο και θα καταδικαστούν σε ποινή φυλάκισης για παράνομη είσοδο στη χώρα όπως εχθες με κάποιους από αυτούς οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 4 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και πρόστιμο 10.000 ευρώ

Βέβαια το ερώτημα εδώ είναι εύλογο: Εάν συνεχιστούν αυτές οι συλλήψεις και οι καταδίκες σε ποιες φυλακές θα εκτίσουν την ποινή τους, καθώς είναι επόμενο πως θα επέλθει πρωτοφανής συνωστισμός και ασφυξία στα σωφρονιστικά καταστήματα, με κίνδυνο εξεγέρσεων.

Από την άλλη η κυβέρνηση ελπίζει οι καταδίκες αυτές θα δράσουν ως αποτρεπτικός παράγοντας για την είσοδο νέων αλλοδαπών, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει και οι αλλοδαποί δεν δείχνουν να πτοούνται!

Οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα, είναι συνεχείς και χωρίς ανάπαυλα.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται «από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, στην περιοχή του Έβρου, συνολικά σε 1.500 άτομα.

Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 32 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.


Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

-Αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα συνολικά σε 26.532 άτομα.

-Συνελήφθησαν συνολικά 218 άτομα.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης».


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top