0
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η τουρκική επιχείρηση με κωδική ονομασία «1453», το έτος άλωσης της Κωνσταντινούπολης. 


Ο στρατός των Τούρκων το εφαρμόζει στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Hurriyet», οι τουρκικές δυνάμεις εφαρμόζουν ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο στην περιοχή, το οποίο φέρει την ονομασία «1453».

Το επίμαχο σχέδιο περιλαμβάνει πτήσεις και εναέριες περιπολίες από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου «Bayraktar TB2», με στόχο την αποτροπή ενδεχόμενων επαναπροωθήσεων εκ μέρους των ελληνικών αρχών.

Τα τουρκικά drone, συγκεκριμένα, εντοπίζουν το σημείο, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι επαναπροωθήσεις, και άμεσα ενημερώνουν τις επίγειες τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες αναλαμβάνουν – στη συνέχεια – το έργο της αποτροπής των ελληνικών κινήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνοτουρκική μεθόριος βρίσκεται στα «κόκκινα» από τις 28 Φεβρουαρίου του 2020, όταν ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται αλλοδαποί, με στόχο να διέλθουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η ελληνική κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, έκλεισε τα σύνορα, μην επιτρέποντας τη διέλευση των μεταναστευτικών ροών. Μάλιστα, κατά περιόδους, δεν λείπουν και οι στιγμές έντασης, με δακρυγόνα, πετροπόλεμο, χημικά, φωτιές, ακόμη και απόπειρες καταστροφής του φράκτη.

Η τουρκική κυβέρνηση δε, κάνει λόγο για «νεκρούς πρόσφυγες από ελληνικά πυρά», κάτι το οποίο έχει κατηγορηματικά διαψεύσει η Αθήνα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top