0
Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έγινε τη νύχτα στην περιοχή των Εξαρχείων, κατά την οποία έγιναν και τρεις συλλήψεις.

Οι αρχές συνέλαβαν τον 25χρονο Γιάννη Μιχαηλίδη, τον λεγόμενο «τοξοβόλο του Συντάγματος», και άλλα δύο άτομα.

Ο Μιχαηλίδης εντοπίστηκε σε σπίτι της περιοχής των Εξαρχείων, το οποίο ανήκει σε φίλη του και οι αρχές εκτιμούν πως μάλλον την είχε επισκεφθεί και δεν έμενε εκεί.

Μαζί του συνελήφθη η φίλη του και ακόμα μία γυναίκα.

Στην κατοχή τους βρέθηκε μεγάλος αριθμός οπλισμού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο Μιχαηλίδης ήταν κρατούμενος στις φυλακές της Τίρυνθας από όπου είχε αποδράσει τον περασμένο Ιούνιο, δεν επέστρεψε και αναζητούνταν.

Είχε κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο συλληφθείς είχε κατηγορηθεί για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Στα χέρια των Αρχών έπεσε και η Κ.Α., η οποία προέρχεται από άλλο χώρο, διαφορετικό με του Μιχαηλίδη και είναι συνεργός της Πόλας Ρούπα.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία.


Σύλληψη «Τοξοβόλου»: Την ομάδα και τους στόχους του Μιχαηλίδη αναζητά η Αντιτρομοκρατική

Την ομάδα του λεγόμενου “Τοξοβόλου του Συντάγματος, τα ασύλληπτα μέλη και τα όσα ετοίμαζε προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής. Από τα Χριστούγεννα που ο 32χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης είχε μπει στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ, έδειχνε ιδιαίτερα δραστήριος με πολλές μετακινήσεις εκτός Αθηνών ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο ενώ διέθετε μεγάλη ρευστότητα καθώς τρεις μήνες μετά την απόδραση του από τις φυλακές Τίρυνθας “απαλλοτρίωσε” τράπεζα στην Ερυμάνθεια Αχαίας αρπάζοντας 150.000 ευρώ.


Στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ο “τοξοβόλος” δεν είπε το παραμικρό ενώ αρνητικές – και δείχνοντας ιδιαίτερη σκληρότητα – ήταν και οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν μαζί του στο μπλε Toyota Rav στην Αγία Παρασκευή. Ωστόσο, εκτιμούν ότι έχουν στη διάθεση τους αρκετό υλικό από τα πέντε κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν και το smartphone που ήταν σε λειτουργία για να διαπιστώσουν τα πρόσωπα με τα οποία βρισκόταν σε επαφή αλλά και σχέδια που ετοίμαζαν και ίσως υπάρχουν στα αποθηκευμένα αρχεία των τηλεφώνων. Παράλληλα, αναζητούν τη γιάφκα της ομάδας δίνοντας έμφαση στην περιοχή του Βύρωνα από όπου φαίνεται να ξεκίνησε το τζιπ με τους τρεις επιβάτες πριν τελικά μπλοκαριστεί στην οδό Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή.

Για τον λόγο αυτό αναμένεται, μέσα στις επόμενες ημέρες, να δώσουν στη δημοσιότητα οι αστυνομικοί τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν πάνω τους έτσι ώστε να διαπιστώσουν εάν τις χρησιμοποίησαν για να νοικιάσουν διαμερίσματα στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη.

Οι έρευνες που έγιναν σε τέσσερα σπίτια, δύο στην Αθήνα και δύο στην Θεσσαλονίκη από όπου κατάγεται η 26χρονη φίλη του Μιχαηλίδη και οδηγός του κλεμμένου οχήματος απέβησαν άκαρπες καθώς δεν βρέθηκε αξιοποιήσιμο υλικό.

Το “τροποποιημένο” ΑΚ47

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν οι αστυνομικοί στο ετοιμοπόλεμο τροποποιημένο καλάσνικοφ ΑΚ47 που κουβαλούσε πάνω του ο Μιχαηλίδης. Το συγκεκριμένο όπλο που υπάγεται στα τυφέκια εφόδου (τα οποία χωρίζονται σε para  και στα απλά τυφέκια με ξυλινο κοντάκιο), “φοράει” ένα ξύλινο κοντάκιο με μεντεσέδες το οποίο αποτελεί ιδιοκατασκευή. Κάτι που σημαίνει ότι ο Μιχαηλίδης είτε το έχασε είτε το προμηθεύτηκε μέσω δικτύου ποινικών χωρίς το κοντάκι. Έτσι, προχώρησε στη συγκεκριμένη ιδιοκατασκευή με τους μεντεσέδες έτσι ώστε κατά τη βολή να ελεγχεται η ανάκρουση, να πετυχαίνει το στόχο του με απολυτη ακρίβεια και το κυριότερο να αυξάνεται η ευστοχία ακόμη και με ριπές.



















Σύμφωνα με τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και τα τέσσερα όπλα είναι «καθαρά», δεν είχαν, δηλαδή, χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Εξίσου «καθαρή» βρέθηκε η 26χρονη οδηγός του τζιπ και φίλη του Μιχαηλίδη. Υπενθυμίζεται ότι ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» είχε αποδράσει από τις φυλακές της Τίρυνθας τον περασμένο Ιούνιο ενώ η Αθανασοπούλου είχε αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μηνου από τη σύλληψή της το 2017 και ενώ γινόταν η δίκη της το καλοκαίρι εξαφανίστηκε. Όσο για την 26χρονη είχε προσαχθεί τέσσερις φορές, από δύο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων χωρίς ποτέ να συλληφθεί.

Από το DNA που βρέθηκε στα όπλα και τα άλλα ευρήματα στο τζιπ οι αστυνομικοί διακρίβωσαν, μάλιστα, ότι ο Γιάννης Μιχαηλίδης με ένα άλλο άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί στις 29 Αυγούστου 2019 είχε μπει σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας ντυμένος ως παπάς!

Τότε ο «τοξοβόλος» με τον συνεργό του είχε μείνει στο υποκατάστημα για περίπου 20 λεπτά αρπάζοντας από τα ταμία της τράπεζας το ποσό των 150.380 ευρώ. Όταν τελείωσαν τη ληστεία ο Μιχαηλίδης και το άλλο άτομο απολύμαναν τον χώρο για να μην αφήσουν αποτυπώματα, ξήλωσαν το καταγραφικό και έφυγαν.

Ο Μιχαηλίδης και οι δύο γυναίκες ήταν υπό παρακολούθηση από τα Χριστούγεννα. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής στο διάστημα αυτό διαπίστωσαν ότι κινούνταν στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκης αλλά και στην περιοχή της Πελοποννήσου, διαπράτοντας ληστείες σε διάφορες πόλεις με κλεμμένα αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν, είτε τρακάροντάς τα είτε ρίχνοντάς τα σε γκρεμούς.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top