0
Η κατάσταση- δεδομένου του γεγονότος πως στην παρούσα ιστορία «πρωταγωνιστούν» καλλιτέχνες- θα μπορούσε να είναι επιθεώρηση του βέλτιστου είδους, με το γέλιο, τον προβληματισμό και τις βιτριολικές ατάκες να εναλλάσσονται στα 120, ας πούμε, λεπτά της παράστασης.


Θα μπορούσε, αν δεν ήταν 100% αληθινή ιστορία τα όσα συνέβησαν σε ορισμένους από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες μουσικούς και θεατρικούς συγγραφείς, με τη διαβόητη 17 Νοέμβρη να βρίσκεται στο σκοτεινό προσκήνιο.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το θέατρο του παραλόγου το οποίο θα παρελάσει στις επόμενες γραμμές από τις οθόνες σας, πρέπει να εξηγήσουμε λίγο το “background” της εποχής των τελών των 80s και των αρχών των 90s.

Στην ηγεσία της χώρας βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία μετά το επεισοδιακό 1989 (που έμεινε στην ιστορία ως «Το βρόμικο ’89»), με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στον πρωθυπουργικό θώκο.

Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Ν μετράει σχεδόν 15 χρόνια ενεργούς δράσης, με τη δολοφονία του βουλευτή της ΝΔ Παύλου Μπακογιάννη στο Κολωνάκι (Σεπτέμβριος του 1989) να έχει «μουδιάσει» ολόκληρη τη χώρα.

Σύσσωμο το δεξιό σύστημα, με την «αρωγή» του Τύπου που ήταν φίλα προσκείμενος στη ΝΔ, της αστυνομίας και, φυσικά, της εισαγγελίας, θέτει ως στόχο να πλήξει θανάσιμα το μεγάλο του αντίπαλο- το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου, δηλαδή.


Ο τρόπος, απλός: θα προσπαθήσει ν’ αποδείξει πως το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και ο ηγέτης του έχουν σχέσεις με τη 17Ν και ότι, επιπρόσθετα, γνωρίζουν ποιος ή ποιοι είναι οι φονιάδες του Μπακογιάννη.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας Δημήτρης Τσέβας έχει «εξετάσει» ενδελεχώς σχεδόν… όλο το ΠΑΣΟΚ, ενώ φτάνει στο σημείο να ζητήσει και από τον Παπανδρέου να παραστεί στο γραφείο του και να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τους τρομοκράτες.

Στο ίδιο πλαίσιο της καινοφανούς παραφροσύνης, στις 12 Σεπτεμβρίου η αστυνομία κάνει «ντου» στα καμαρίνια και τα σπίτια γνωστών καλλιτεχνών, με τον προσφάτως αδικοχαμένο Θάνο Μικρούτσικο, τον Μανώλη Ρασούλη και τη Χαρούλα Αλεξίου να βρίσκονται μεταξύ αυτών.


Το κερασάκι στην ήδη υπάρχουσα αποκρουστική τούρτα βάζουν δύο αστυνομικοί συντάκτες, οι οποίοι- όπως αναφέρει στην έξοχη έρευνά του το thepressproject.gr– πηγαίνουν αυτοβούλως στον Τσεβά, ισχυριζόμενοι πως έχουν αποδείξεις για το πώς λειτουργεί η 17Ν και ποιος είναι ο εγκέφαλός της.

Το ανεγκέφαλο του πράγματος ολοκληρώνεται στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, εκεί που στην «Πρωινή γραμμή»… αποκαλύπτεται η σύνδεση μεταξύ ενός τραγουδιού της Χαρούλας και της Εγκληματικής Οργάνωσης: κάθε φορά που παίζεται, η 17Ν «χτυπά»!

Εις εκ των συνεργατών του Παπαδάκη, ο Βαγγέλης Κουτουζής, βγαίνει στον αέρα και λέει στον παρουσιαστή «Πες στον παραγωγό σου να φέρει το δίσκο “Η Αγάπη Είναι Ζάλη” και παίξε τα τραγούδια Ελένη και Γράμμα».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του συντάκτη η «Ελένη» ήταν αυτή που κατείχε τα πρωτεία στις επιθέσεις, επομένως αυτό ήταν το «επικίνδυνο» τραγούδι που ενεργοποιούσε την 17Ν.


Το κομμάτι που ερμήνευε η Αλεξίου ήταν σε στίχους του υπέροχου Μπάμπη Τσικληρόπουλου, ενώ την ανυπέρβλητη μουσική είχε γράψει ο Θάνος Μικρούτσικος.

Φυσικά, και οι τρεις δέχτηκαν την ευχάριστη επίσκεψη της αστυνομίας, που ζητούσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ζήτημα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, επρόκειτο για φιάσκο μεγατόνων. Η ζωή της Ελένης, όπως λένε και οι στίχοι, μπορεί να ήταν επικηρυγμένη, όμως ουδεμία σχέση είχε με τις εκτελέσεις τις 17Ν.

Κι ας προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, κάποιοι να εκτελέσουν το ίδιο το τραγούδι…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top