0
Τη μεγαλύτερη κρίση περνά η  ΝΔ στη σύντομη παραμονή της στην διακυβέρνηση της χώρας. Το μεταναστευτικό έχει εξελιχθεί σε μια θηλιά η οποία φαίνεται να «σφίγγει» όλο και πιο πολύ, καθώς το Μαξίμου δεν μπορεί και δεν θέλει να αρθρώσει μια  ξεκάθαρη στρατηγική.


Μπορεί λεκτικά και μόνο η κυβέρνηση να επιχειρεί το διαχωρισμό ανάμεσα σε πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, μιλώντας ταυτόχρονα για «σύνορα» στην πραγματικότητα όμως τίποτα δεν έχει αλλάξει από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σύνορα εξακολουθούν είναι ανοικτές πύλες για οποιονδήποτε απλώς σκεφτεί να περάσει  σαν βόλτα στην άλλη πλευρά του Έβρου, καμιά ουσιαστική πολιτική για αποτροπή των θαλασσίων εισόδων δεν υπάρχει, ενώ απελάσεις εξακολουθούν να μην πραγματοποιούνται.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση στα λόγια λέει ότι θα περιορίσει το φαινόμενο, στην πράξη δεν κάνει τίποτα.

Και δεν είναι μόνο αυτό βέβαια: Αντίθετα επιχειρείται εκφοβισμός των υγειών αντιδράσεων των κατοίκων με εισαγγελικές παρεμβάσεις περί δήθεν "ρατσισμού".

Τίποτα για παράδειγμα δεν την εμποδίζει να δώσει εντολή στο ΥΠΕΞ να έρθει σε απευθείας συνεννόηση με χώρες όπως η Αλγερία, το Μαρόκο, η Τυνησία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και άλλες, προκειμένου να στέλνονται εκεί (με έξοδα της ΕΕ) όλοι οι υπήκοοί τους οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Πρόκειται μήπως να το κάνει; Ασφαλέστατα και όχι.

Η μόνη επωδός που ακούγεται είναι για τις περίφημες επιστροφές στην Τουρκία. Πρόκειται να γίνουν μήπως και αυτές; Φυσικά και όχι.

Ας μην γελιόμαστε, η Τουρκία δεν πρόκειται να πίσω παρά ελάχιστους αλλοδαπούς. Θα ανακαλύψει  προσκόμματα, θα καθυστερήσει διαδικασίες. Είναι γνωστά όλα αυτά.

Είναι φυσικό επομένως ότι ουδείς πιστεύει ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα κάνει  τίποτα το διαφορετικό από ότι έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ακολουθήσει μια πολιτική πλήρους και άνευ όρων παράδοσης σε ένα εκβιαστικό κύμα μετανάστευσης το οποίο οργανώνεται από υψηλά ιστάμενους κύκλους.


Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούσε αυτή την πολιτική συνειδητά: Ήθελε και εξακολουθεί να θέλει το μέγιστο αριθμό αλλοδαπών που μπορεί να έρθει στη χώρα: Όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα.

Η ΝΔ όμως από την άλλη η οποία υποτίθεται ότι έχει διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση: Από τη μια προσπαθεί να απαντήσει  στις γνωστές επικριτικές φωνές εκ των αριστερών και από την άλλη να ικανοποιήσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος που έχει απηυδήσει από την φαρσοκωμωδία αυτή.

Με τέτοια διγλωσσία, λόγων πράξεων είναι λογικό ότι η κυβέρνηση έχει χάσει και θα εξακολουθεί να χάνει με γεωμετρική πρόοδο μια κρίσιμη εκλογική μάζα, που την έφερε στην εξουσία.

Αυτό όμως που ο καθένας βλέπει είναι η κοροϊδία μπροστά στα μάτια των Ελλήνων (όσων έχουν μείνει στην χώρα) αναφορικά με τους αριθμούς των αλλοδαπών.

Και πάλι η κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο «τροπάριο» με τον ΣΥΡΙΖΑ, τις αλήστου μνήμης ανακοινώσεις Βίτσα ή Χριστουδουλοπούλου για τους πόσους «πρόσφυγες/μετανάστες» βρίσκονται στη χώρα: Από το 2016 τα νούμερα είν αι μονίμως σταθερά. Από 40.000 έως 100.000, ως να βγαίνουν κατ΄ εκτίμηση.

Το ίδιο υποστηρίζει και σημερινή κυβέρνηση: Γύρω στις 100.000 λένε!

Και τότε τα στοιχεία της ΕΛΑΣ  για ποια χώρα κάνουν λόγο; Σύμφωνα με αυτά το  2016 μπήκαν στην χώρα 204.820, το 2017 68.112, το 2018 93.367, (και αν το 2015 το ένα εκατ. περίπου που μπήκε κατευθύνθηκε το περισσότερο στην Ευρώπη), το 2014 είχαν μπει στη χώρα 77.163, το 2013 42.002, το 2012 76.878 και η λίστα τέλος δεν έχει.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ουδείς γνωρίζει πόσοι πραγματικά αλλοδαποί έχουν κατακλύσει τη χώρα, τα τελευταία 10 χρόνια. Κανείς δεν έχει την παραμικρή ιδέα και κανείς δεν πρόκειται να μάθει ποτέ.

Αντίθετα θα «πασάρουν» συνεχώς  το παραμύθι, των μερικών δεκάδων χιλιάδων που έχουμε στις «δομές».

Σε αυτή την εξοργιστική κατάσταση, ο μέσος νεοδημοκράτης ψηφοφόρος φαίνεται να απομακρύνεται  από την ΝΔ με μεγαλύτερη ταχύτητα  από αυτή που έχουν οι γαλαξίες στη θεωρία του διαστελλόμενου σύμπαντος, που πλησιάζει αυτή του φωτός.  

Πως θα σταματήσει αυτή την εκροή ψηφοφόρων; Από τη στιγμή που είναι παγιωμένη η αντίληψη  (και στην κοινωνία και στο κυβερνητικό επιτελείο) ότι δεν πρόκειται να κάνει οτιδήποτε το δραστικό προς αναχαίτιση των αλλοδαπών βλέπει τις εκλογές ως μια λύση για να προλάβει να ανανεώσει τη θητεία της αποφεύγοντας την παγίδα της απλής αναλογικής όσο είναι καιρός.

Εάν καταφέρει να ξεπεράσει το σκόπελο αυτό, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, τότε θα  μπορεί να τις επαναλάβει με ενισχυμένη αναλογική για να κερδίσει περισσότερο χρόνο.

Η πραγματική όμως εικόνα της Ελλάδας σε λίγα χρόνια, (σε ελάχιστα από σήμερα) θα είναι εντελώς διαφορετική:  Δεν έχει τίποτα να θυμίζει την παλαιά ελληνική κοινωνία.

Αντίθετα θα δημιουργηθεί μια ανάμικτη κοινωνία, χωρίς συνοχή, χωρίς εθνική συνείδηση,  χωρίς αντιστάσεις, αυτό δηλαδή που ακριβώς θέλουν και που δυστυχώς, στο τέλος θα επιτύχουν.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top