0
«Η Τουρκία συνολικά διαθέτει 65-75 Τάγματα ειδικών δυνάμεων με εκτιμώμενη δύναμη τουλάχιστον 40.000 ανδρών, την μεγαλύτερη στο ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ. 


Και οι αριθμοί αυτοί συνδυάζονται με υψηλή ποιότητα λόγω αυξημένου ποσοστού επάνδρωσης και αριθμού επαγγελματικού προσωπικού» αναφέρει έκθεση των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών για τις δυνατότητες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Και συνεχίζει αναφέροντας ότι: «Η ύπαρξη πολεμικής εμπειρίας σε μεγάλο αριθμό του συγκεκριμένου προσωπικού, ειδικά των αξιωματικών και των υπαξιωματικών, θα πρέπει να σημειωθεί και να ληφθεί υπ'όψιν».

Επίσης τονίζεται ότι:«Σε συνδυασμό με την ύπαρξη εκατοντάδων εναέριων μεταφορικών μέσων, τουλάχιστον η μισή από αυτή την δύναμη μπορεί να εμπλακεί σε 24 ώρες σε μία σύγκρουση στο μέτωπο μιας πιθανής ελληνοτουρκικής ένοπλης αντιπαράθεσης», αναφέρει η έκθεση

Σε μια ελληνοτουρκική αναμέτρηση, οι Μονάδες Κ/Δ μπορούν να αναλάβουν τις εξής αποστολές:

- Ταχεία κρούση και δολιοφθορές σε εφεδρείες και θέσεις Διοικητικής Μέριμνας

- Εκτέλεση περιπόλων αναγνωρίσεων.

- Κατάδειξη στόχων για το τουρκικό πυραυλικό Πυροβολικό.

Πιο εκτεταμένη αναμένεται να είναι η χρήση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων στο θέατρο επιχειρήσεων του Αιγαίου, όπου πέραν των πιο πάνω αποστολών, μπορούν να εκτελέσουν και τις κάτωθι:

- Προκατάληψη αφύλαχτης βραχονησίδας.

- Κατάληψη βραχονησίδας.

- Δημιουργία προγεφυρώματος σε μεσαίες και μεγάλες νήσους.

- Δολιοφθορές σε προκεχωρημένες θέσεις ραντάρ, σε Σταθμούς Διοικήσεως και σε προκεχωρημένα αεροδρόμια.

- Αεροπρογεφυρώματαloading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top