0
Λέγεται πως πρόκειται για ένα από τα ισχυρότερα όπλα στον κόσμο και κατασκευάστηκε ειδικά για τον ρωσικό στρατό που ήθελε να αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο πια Makarov, που «υπηρετεί» από τη δεκαετία του 1950.


Το Udav («Boa» στα ρωσικά, δηλαδή Βόας) είναι πλέον έτοιμο για μαζική παραγωγή -αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik- έχοντας υποβληθεί σε σκληρές δοκιμές, μεταξύ των οποίων ήταν η έκθεσή του σε χιόνι, άμμο, σκόνη, νερό, και κυρίως σε θερμοκρασίες από μείον 50 έως συν 70 βαθμούς Κελσίου.

Το πιστόλι εννέα χιλιοστών έχει χωρητικότητα 18 σφαιρών, δέκα περισσότερες από το Makarov.

Το βεληνεκές του είναι σχεδόν διπλάσιο, φθάνοντας τα 100 μέτρα. Το Udav είναι επίσης ελαφρύτερο και ευκολότερο να λειτουργήσει από το Makarov, λόγω της ενσωμάτωσης σύνθετων υλικών.

Το Udav μπορεί να πυροδοτήσει όλους τους τύπους σφαιρών 9mm. Αυτό όμως που κάνει το πιστόλι ακόμα πιο απειλητικό είναι οι υποηχητικές, υψηλής διατρητικότητας σφαίρες που αναπτύχθηκαν ειδικά γι ‘αυτό.

Ο φουτουριστικός σχεδιασμός του όπλου δεν είναι μόνο για την εμφάνιση, καθώς παρέχει τη δυνατότητα πρόσδεσης σιγαστήρα και σκοπευτικού υποβοηθήματος laser.

Σύμφωνα με το RT, μια μη στρατιωτική έκδοση του νέου ρωσικού πιστολιού θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, με τους παραγωγούς να λένε ότι το Udav θα είναι σε θέση να αμφισβητήσει τις πωλήσεις των Colt, Walther και Glock στην παγκόσμια αγορά όπλων.

Δείτε το βίντεο:


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top