0
Συνέντευξη έδωσε ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ε.Αποστολάκης, ο οποίος στην ερώτηση που δέχτηκε για το "αν θα κερδίσουμε την Τουρκία σε ένα "θερμό" επεισόδιο", απάντησε.... αόριστα μη δίνοντας συγκεκριμένη απάντηση.


Είπε συγκεκριμένα στην συνέντευξη που έδωσε για τα ελληνοτουρκικά και τις αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα:

«Οι Τούρκοι έχουν στο μυαλό τους ότι πρέπει να κερδίσουν στο ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο», υπογράμμισε ο κ. Αποστολάκης, εκτιμώντας πως ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει πρόθεση να κάνει πίσω, μιας και ο στόχος του είναι να σταματήσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου.

«Με τον τρόπο που κινείται, κάθε τόσο πάει και λίγο παραπάνω, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, προσπαθεί να κερδίσει», ανέφερε ακόμα.

«Όλα παίζουν με πιθανότητες»

Σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ο τέως υπουργός Άμυνας απάντησε πως «όλα παίζουν με πιθανότητες».

Πάντως, εκτίμησε ότι αυτή την περίοδο η Τουρκία έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει και «δεν θα ξεκινήσει τέτοιο θέμα, αν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι και σοβαρά κέρδη».

«Τα Ίμια θα προκύψουν αν κάνουμε εμείς λάθος»

Στην ερώτηση αν θα κερδίζαμε τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση θερμού επεισοδίου, ο κ. Αποστολάκης απάντησε:

«Θα τους κάνουμε πολλή ζημιά. Αλλά δεν νομίζω να το επιχειρήσουν».

«Η αποστολή του Στρατού είναι να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι «τα (νέα) Ίμια θα προκύψουν, αν κάνουμε εμείς λάθος».

«Εθνικής σημασίας τα ελληνοτουρκικά»

Ο κ. Αποστολάκης χαρακτήρισε «εθνικής σημασίας» τα ελληνοτουρικά, επισημαίνοντας ότι δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση.

«Πρέπει να υπάρχει ομοφωνία και να είμαστε όλοι σοβαροί», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είμαστε σε περιβάλλον περιτριγυρισμένο από αγγέλους»

«Οι μάνες όσων υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα, πρέπει να είναι περήφανες», ανέφερε σε άλλο σημείο, προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν είμαστε σε ένα περιβάλλον περιτριγυρισμένο από αγγέλους, έχουμε θέματα».

Για Αμμόχωστο

Αναφορικά με το θέμα της Αμμοχώστου και την πρόθεση της Τουρκίας για άνοιγμα της κλειστής για 45 χρόνια πόλης, ο Ευάγγελος Αποστολάκης σχολίασε:

«Η Τουρκία και ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ο,τιδήποτε που μπορεί να ασκήσει πίεση στη διεθνή κοινότητα. Με αυτή τη λογική έχει ξεκινήσει το θέμα της Αμμοχώστου».

Για την υπόθεση της Λέρου

«Το πολεμικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ή πολεμικές ενέργειες», τόνισε ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, σχετικά με την υπόθεση της κλοπής πολεμικού υλικού από τη ναυτική βάση Λέρο.

Σημείωσε επίσης πως «οι έρευνες συνεχίζονται, φαίνεται πως έχει βρεθεί κάποια άκρη, θα περιμένουμε συμπεράσματα ανακριτικών αρχών».

«Στα θέματα πυρομαχικών και όπλων στις αποθήκες υπάρχουν δικλείδες για να μην μπορεί να γίνει κάτι ή αν γίνει, να γίνει αντιληπτό σύντομα», ενώ ανέφερε πως «δεν αλλάζει τίποτα, αν έγινε επί υπουργίας μου, το θέμα είναι τι και πώς έγινε». 

«Υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις, αλλά στα σοβαρά ζητήματα είναι σοβαρός. Όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πατριώτες και αγαπούν αυτό που κάνουν. Τα μέτρα ασφαλείας είναι σχετικά με το τι παρέχεται σε κάθε μονάδα», πρόσθεσε.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top