0
Δήλωση υποταγής από την Κύπρο η οποία αναγνώρισε επί της ουσίας και τον "Αττίλα" καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου αποκάλυψε ότι η τουρκική σημαία και η φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς, που είχε πάρει μαζί του φεύγοντας ο 16χρονος ήρωας, επεστράφησαν στα Κατεχόμενα.


Πηγές από την Κύπρο ανέφεραν πως η κυβέρνηση του Ν.Αναστασιάδη δεν ήθελε να χαλάσει το κλίμα με την Τουρκία και τα Κατεχόμενα. Διαπραγματεύσεις μπορεί να μην διεξάγονται, αλλά μπορεί να αρχίσουν εάν και εφόσον θελήσει ο Ρ.Τ.Ερντογάν γι αυτό και έπρεπε να επιστραφεί η σημαία της κατοχής!

Νωρίτερα οι Τούρκοι είχαν δημοσιοποιήσει το όνομα και τα στοιχεία του 16χρονου Ελληνοκύπριου. Χαρακτηριστικά ανέφεραν πως ο 16χρονος Σάββας Κουλέντορου (Savvas Koulendoru) πρέπει να συλληφθεί και να παραδοθεί στις αρχές του ψευδοκράτους.


"H τουρκική σημαία δεν είναι ένα κομμάτι ύφασμα, είναι η τιμή του λαού μας. Σύμβολο ελευθερίας και κυριαρχίας.

Μέχρι να συλληφθεί ο ελληνοκύπριος που έκανε αυτή την πράξη, δεν πρέπει να επιτρέψουμε ξανά την λειτουργία εκκλησιών" αναφέρει το κόμμα των εποίκων στα Κατεχόμενα.

Οι Τούρκοι πάντως ακόμη και μετά την παράδοση της σημαίας τους δεν έχουν άρει το ένταλμα για τον 16χρονο Σάββα, το μαθητή που έδειξε τι σημαίνει αδούλωτη ελληνική ψυχή.

Η υπόθεση φαίνεται πως παίρνει διαστάσεις θρίλερ καθώς σε όλη την Κύπρο, ακόμα και στις ελεύθερες περιοχές, αναζητείται από τους Γκρίζους Λύκους ο 16χρονος που κατέβασε την τουρκική σημαία και έσπασε τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς στα κατεχόμενα. 

Σύμφωνα με το "sigma" η τουρκική οργάνωση, αφότου άσκησε ασφυκτικές πιέσεις στο ψευδοκράτος να εκδώσει «ένταλμα σύλληψης», τώρα αναζητά τον νεαρό και στο νότο, καθώς τον έχουν στοχοποιήσει. 

Η υπόθεση ξυπνά μνήμες του 1996 στην Κύπρο, όταν ο Σολωμός Σολωμού προσπάθησε να ανέβει σε έναν ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία στη νεκρή ζώνη και δολοφονήθηκε από Τούρκους ελεύθερους σκοπευτές. 

Kυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου: Η κατοχή δεν αντιμετωπίζεται με συναίσθημα – «Κατανοούμε φόρτιση»

Δηλώσεις αναφορικά με την πράξη του 16χρονου μαθητή να κατεβάσει την σημαία του Αττίλα από το δημοτικό σχολείο στην κατεχόμενη Λύση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου.

Οπωσδήποτε είπε ο κ.Προδρόμου, μπορούμε να κατανοήσουμε τη συναισθηματική φόρτιση και τη διάθεση να αρνηθούμε τα σύμβολα της κατοχής και την κατοχή. «Πρέπει όμως να έχουμε υπόψη ότι η κατοχή δεν αντιμετωπίζεται με το συναίσθημα. Καταλαβαίνουμε τη συναισθηματική φόρτιση ενός νέου ανθρώπου».

Ο νέος άνθρωπος αυτός σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «έθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο με την πράξη αυτή ενώ πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι με τέτοιες ενέργειες θέτουμε εν αμφιβόλω το δικαίωμα στον εκκλησιασμό στις εκκλησιές μας στα κατεχόμενα».

Δείτε το βίντεο:



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top