0
Η Κυβέρνηση προχώρησε σε μία κίνηση που προβληματίζει. Τοποθέτησε νέο γενικό γραμματέα Αθλητισμού τον Γιώργο Μαυρωτά, που είχε ψηφίσει και με τα… δύο χέρια την Συμφωνία των Πρεσπών.


ΤΙ ΔΗΛΩΝΕ ΣΤΙΣ 16 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ;

«Η στάση του Ποταμιού γενικά είναι πως η συμφωνία είναι επωφελής και πρέπει να την ψηφίσουμε, να τη στηρίξουμε. Η θετική προδιάθεση προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει».

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρωτά η πλειοψηφία του Ποταμιού θεωρεί θετικό το περιεχόμενο της Συμφωνίας, ωστόσο είπε ότι το πολιτικό πλαίσιο που γίνεται η συζήτηση έχει αλλάξει με ευθύνη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Τελικά την ψήφισε την Συμφωνία. Μία Συμφωνία που η ΝΔ ακόμα δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μαυρωτάς είπε πως το πιο αρνητικό είναι ότι η κυβέρνηση εργαλειοποίησε τη συμφωνία στην εσωτερική πολιτική σκηνή. «Φτάσαμε στο σημείο όσοι συμφωνούν να είναι προδότες και όσοι διαφωνούν να είναι ακροδεξιοί. Εγώ βλέπω πατριώτες υπέρ και πατριώτες κατά. Για την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος χρειάζονται και το εθνικό συμφέρον και το πάθος» είπε χαρακτηριστικά.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 

Το Μαξίμου ανακοίνωσε 28 γενικούς και ειδικούς γραμματείς πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Τους πρώτους 28 Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς οι οποίοι θα αναλάβουν από αύριο κιόλας καθήκοντα στα χαρτοφυλάκια του νέου υπουργικού συμβουλίου ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση.  

Πρόκειται για στελέχη που μαζί με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς κάνουν πράξη τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διεύρυνση και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας με πρόσωπα που προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα και δεν έχουν στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική. Αυτό άλλωστε ήταν και ένα από τα κριτήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιλογή τους. Οι εξειδικευμένες γνώσεις και η πείρα τους στον τομέα ευθύνης που αναλαμβάνουν, και όχι προφανώς η κομματική τους προέλευση.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση τοποθετεί μέσα σε μόλις 10 μέρες μετά τις εθνικές εκλογές, Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς στα Υπουργεία, καθώς στο παρελθόν χρειάζονταν ακόμη και μήνες. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και η ανακοίνωση των υπολοίπων Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, ο συνολικός αριθμός των οποίων θα μειωθεί σε 59 από 93 που ήταν επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο πρωθυπουργός, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η άμεση εφαρμογή του σχεδίου της για την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσα από την εφαρμογή σειράς μεταρρυθμίσεων που έχουν στο επίκεντρο τους την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικότερο κράτος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top