0
Μετά από πολλά χρόνια προτροπών Επίτιμοι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων επιτέλους τολμούν να τοποθετηθούν δημόσια για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται η Εθνική Άμυνα. 


Για την εγκατάλειψη που υπάρχει χρόνια τώρα σ΄ αυτό τον χώρο. 

Μετά από τον επιχειρηματία Πάνο Λασκαρίδη που έγραψε για την κρίση υποχρηματοδότησης στις Ένοπλες Δυνάμεις, ακολούθησε το κείμενο των 9 Επίτιμων Αργηγών κι ενός Επίτιμου Υπαρχηγού Στόλου και χθες είχαμε τη δημοσίευση του άρθρου του Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ Παν. Χηνοφώτη.

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει όσα γράφτηκαν στις στήλες της Καθημερινής της Κυριακής. Είναι ορθά στο 100% και είναι επαναλαμβάνουμε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έστω και με καθυστέρηση πολλών χρόνων, οι άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα δείχνουν έτοιμοι να μιλήσουν.

Ελπίζουμε να συνεχίσουν για να μάθουμε τι έλεγαν και τι δεν έπραξαν οι πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΕΘΑ υπό τις οποίες ήταν Αρχηγοί. Τι τους είχαν εισηγηθεί και δεν το άκουσαν.Τι είπαν ότι έπρεπε να γίνει άμεσα και μπήκε κάτω από το χαλί. Ποιοι άφηναν τις συμφωνίες τεχνικής υποστήριξης “για τον επόμενο”. Ποιες εισηγήσεις είχαν γίνει σε υπουργούς και τι τελικά εκείνοι αποφάσισαν. Όλα αυτά που ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 (!!!) και τα οποία σήμερα έχουν οδηγήσει την Εθνική Άμυνα στη δύσκολη θέση που περιγράφουν στα άρθρα τους.

Αν εξαιρέσουμε τον Επίτιμο Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη που είχε μιλήσει δημόσια όσο ήταν εν ενεργεία Αρχηγός, οι υπόλοιπο δεν έχουν πει τι πραγματικά αντιμετώπισαν από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους σ΄ όλα τα κρίσιμα θέματα της Εθνικής Άμυνας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top