0
Αγώνα δρόμου πραγματοποιεί η κυβέρνηση για να περάσει άμεσα η ευνοϊκή ρύθμιση που αφορά τα οχήματα που βρίσκονται σε ακινησία ενόψει Πάσχα και… εκλογών.


«Ανάσταση» με τα αυτοκίνητά τους και καταβάλλοντας χαμηλότερα Τέλη Κυκλοφορίας αναμένεται να κάνουν όσοι έχουν καταθέσεις τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους στις κατά τόπους Εφορίες αλλά πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr το οικονομικό επιτελείο προωθεί την σχετική νομοθετική ρύθμιση όσο γρηγορότερα μπορεί ώστε οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους να τις παραλάβουν από τις Εφορίες πριν το Πάσχα καταβάλλοντας ωστόσο επιπλέον 1/12 ή 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων Τελών Κυκλοφορίας.

Παράλληλα στελέχη της αγοράς επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη κίνηση του οικονομικού επιτελείου έρχεται νωρίτερα από κάθε άλλη φορά εξαιτίας των Ευρωεκλογών ώστε με αυτό τον τρόπο να προσπαθήσει η κυβέρνηση να βελτιώσει όσο μπορεί την εικόνα της που απορρέει από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Επίσης οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων αναμένεται να ωφεληθούν από τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας καθώς σε περίπτωση που ανακοινωθούν μέσα στον Απρίλιο θα γλιτώσουν πολλές χιλιάδες ευρώ η κάθε εταιρεία από την ευνοϊκή διάταξη σε περίπτωση άρσης ακινησίας.

Ωστόσο μέχρι την κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας σε κάποιο νομοσχέδιο οι περίπου 1 εκατ.  ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους θα πρέπει να κάνουν υπομονή.

Πάντως πέραν των χαμηλότερων Τελών Κυκλοφορίας όσοι πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας στα οχήματά τους θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα μειωθεί αντίστοιχα και το τεκμήριο διαβίωσης αλλά και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης αν το όχημά τους κινείται με κινητήρα άνω των 1.929 κ.εκ. και δεν έχει κλείσει 10ετία.

Πέρυσι να υπενθυμίσουμε πως η σχετική διάταξη ενεργοποιήθηκε τον Μάιο του 2018 ενώ το 2017 ενεργοποιήθηκε τον Ιούνιο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top