0
Είμαι “Υπερήφανος που δεν επέτρεψα στα αεροσκάφη με «κόκκινα φτερά,» να αισθανθούν ότι έστω και μια στιγμή έχουν υπεροχή πάνω από το Αιγαίο”…


Τα είπε όλα με την δήλωση αυτή ο παραδίδων Α/ΓΕΑ και νυν ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χριστοδούλου Χρήστος στο  Τατόι!Με αυτό το μήνυμα, που δίνει ταυτόχρονα και το στίγμα των προθέσεων του από τη νέα θέση ως Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων , παρέδωσε ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου στον νεο Αρχηγό του ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, μιλώντας για αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ΕΔ.

Αυστηρός αλλά  εξαιρετικά σοβαρός ο Α/ΓΕΕΘΑ μίλησε για τα δύο χρόνια που βρέθηκε στο Κουμάντο  της ΠΑ, στέλνοντας τα μηνύματα πως καθημερινά, οι Έλληνες ιπτάμενοι αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα τις τουρκικές προκλήσεις…αν και υπενθύμιζε οτι εμείς θα έχουμε την τελευταία προσγείωση.

Ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου παρέδωσε στην σχολή Ικάρων τα καθήκοντα του Αρχηγού της ΠΑ στον Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιουμη μέχρι σήμερα Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας


Ο νέος Αρχηγός του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γιώργος Μπλιούμης  κατά την ομιλία του έδειξε την ψυχραιμία που χαρακτηρίζει τους Έλληνες Αεροπόρους, σημειώνοντας πως ” Οι απειλές αναπτύσσουν την ανάγκη για αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων για αποτροπή.
Να έχουμε πιο γρήγορη δράση και αντίδραση όταν απαιτηθεί. Πολλαπλασιαστής ισχύος ο άνθρωπος, ένας για όλους και όλοι για έναν. ”

Στην ημερήσια διαταγή του ο Α/ΓΕΕΘΑ . Χριστοδούλου αναφέρθηκε, στη διετή θητεία του, σε ορισμένα ζητήματα που «δεν έμειναν στα λόγια»:

– Την αξιοποίηση του 100% των περιορισμένων πόρων για την αύξηση της διαθεσιμότητας των μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας.

– Την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16.

– Την απόκτηση νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους P2002JF, που αντικαθιστά το επί 50 χρόνια στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας T-41D.

– Την ολοκλήρωση της υποστήριξης σε οπλικά συστήματα και μέσα.

– Την αναβάθμιση της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ σε μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη.

– Τη διατήρηση υψηλού φρονήματος και την περαιτέρω αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Απέδωσε, δε, αυτές τις επιτυχίες στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο προέτρεψε να συνεχίσει με μεγαλύτερο ζήλο για το καλό του Όπλου και της πατρίδας, ώστε η Πολεμική Αεροπορία να πετά ακόμη πιο ψηλά, ακόμα μακρύτερα όπου χρειασθεί, όπως σημείωσε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top