0
Την ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων να απαντήσουν σε οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Ρήγας.


Μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού για την τουρκική άσκηση “Γαλάζια πατρίδα” τόνισε: Το σύστημα επιτήρησης των ενόπλων δυνάμεων είναι σε ετοιμότητα. Εφόσον δεν υπερβούν τα όρια στη βάση του διεθνούς δικαίου δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Εχουμε ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Η χώρα μας είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση, εφόσον συμβεί. Αλλά δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε εκ προοιμίου”.

Πρόσθεσε επίσης ότι “γίνεται σχεδιασμός για εξοπλιστικά προγράμματα και θα προχωρήσει ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας. Δεν υπάρχει θέμα για στρατιωτική θητεία των γυναικών ούτε για αύξηση της θητείας των κληρωτών. Χρειάζονται προσλήψεις μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού”.

“Είναι έτοιμο -συνέχισε- ένα νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των φαντάρων και για τα ζητήματα που αφορούν το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων”. Για τις διεργασίες υπέρ των προοδευτικών συγκλίσεων είπε τα εξής: “Χρειάζεται ένα μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στην ακροδεξιά της απομείωσης της δημοκρατίας και της καταρράκωσης του κοινωνικού κράτους. Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να λες ότι είμαι προοδευτικός και την ίδια ώρα να ζητάς τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που σημαίνει στρατηγική νίκη της ΝΔ. Δεν έχουμε ηγεμονική αντίληψη. Το κάλεσμά μας είναι προς όλους. Το ΚΙΝΑΛ συμπορεύεται με τη ΝΔ και δεν το κρύβει. Φεύγει κόσμος συνεχώς από το ΚΙΝΑΛ αναγνωρίζοντας ότι το μεγάλο μέτωπο είναι με την ακροδεξιά. Συγκυβέρνησαν με τον Σαμαρά και μας κατηγορούσαν επειδή συνεργαστήκαμε με τους ΑΝΕΛ. Τώρα τέλειωσε κι αυτό”.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top