0
Σε μια πρόβλεψη που έρχεται να αμφισβητήσει ολόκληρο το κυβερνητικό αφήγημα περί εξόδου από τα μνημόνια προβαίνει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος αποδομεί όχι μόνο την προπαγάνδα περί εξόδου στις αγορές αλλά ακόμα και το πολυδιαφημισμένο υπερ-πλεόνασμα. 


«Η Ελλάδα θα προσφύγει εκ νέου στην Ευρώπη και δη στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για δανεισμό», είναι η πρόβλεψη που κάνει ο κ. Σημίτης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». 

Μια προσφυγή ξανά στους Ευρωπαίους για δανεικά σημαίνει αδυναμία να βρει η Ελλάδα ένα βιώσιμο επιτόκιο δανεισμού από τις αγορές, αδυναμία να πείσει τις αγορές ότι η οικονομία έχει μπει σε σωστό δρόμο. 

Όπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σημίτης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται βέβαιο ότι η Ελλάδα, μετά το 2018, θα προσφύγει γρήγορα σε δανεισμό από τον ESM. Αναπόφευκτη συνέπεια, όπως προβλέπει ο κ. Σημίτης, θα είναι η επιβολή νέων όρων στην οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. 

Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα πως το πλεόνασμα το οποίο επετεύχθη κατά την κυβέρνηση το 2018, είναι αμφιβόλου ύπαρξης, και αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν κατέβαλε στο εσωτερικό οφειλές και υποχρεώσεις που είχε. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top