0
Την εκτίμησή του για το plan B του Ζόραν Ζάεφ προκειμένου να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατέθεσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Σταύρος Λυγερός.

Ο δημοσιογράφος και επικεφαλής του slpress.gr, μιλώντας στον 98.4, εκτίμησε ότι η συμφωνία δεν θα περάσει κατά την ψηφοφορία στην Βουλή και ότι ο Ζόραν Ζάεφ θα προσφύγει σε εκλογές, μέσω των οποίων θα κατορθώσει να βρει τους 80 βουλευτές για να αποκτήσει την πλειοψηφία των 2/3 στη Σκοπιανή Βουλή, με την ακόλουθη διαδικασία:

«Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, μπορεί ο Ζάεφ στις εκλογές να κατέβει με κοινό ψηφοδέλτιο με συνασπισμό κομμάτων και των Αλβανών και τότε θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία των βουλευτών για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών», είπε ο κ. Λυγερός.

«Μέχρι στιγμής όπως λένε οι πληροφορίες ο Ζάεφ έχει εξασφαλίσει 6 από τους 8 βουλευτές» αλλά επειδή έχουν πέσει εκβιασμοί και πιέσεις, αν δεν βρει τους δύο που υπολείπονται στην ψηφοφορία στη Βουλή, γιατί να «κάψει τους 6», διερωτήθηκε μεταξύ άλλων ο κ. Λυγερός.

Αναφορικά με τη στάση του Πάνου Καμμένου, είπε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτυχθεί κίνημα εναντίον του συγκυβερνήτη κι ότι για τον ίδιο είναι ζωτικής σημασίας  η διαφοροποίηση του στο Μακεδονικό, καθώς ξέρει ότι είναι δύσκολη η επανεκλογή του, άρα πρέπει να δώσει κίνητρο στους ψηφοφόρους του προκειμένου να τον ψηφίσουν.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top