0
Η βιομηχανία των όπλων δημιούργησε πολλά εξαιρετικά στις επιδόσεις τους πιστόλια τα τελευταία 100 χρόνια. 

Μερικά από τα καλύτερα περίστροφα είναι ήδη πάνω από 100 χρονών, ενώ άλλα είναι στην παραγωγή λιγότερο από μια δεκαετία. Υπάρχουν κάποια τα οποία είναι κατάλληλα τόσο για άμυνα όσο για επίθεση σε αρκετές περιπτώσεις ενώ είναι αρκετά ασφαλή στη χρήση τους. 

Ένα από τα πέντε καλύτερα περίστροφα στον κόσμο είναι το The Colt M1911A1. Το όπλο αυτό είναι τόσο καλό που μέχρι και σήμερα υπάρχουν αρκετές αναθμισμένες εκδόσεις του που χρησιμοποιούνται από τον στρατό των ΗΠΑ.

Σχεδιάστηκε από τον παραγωγό και σχεδιαστή πυροβόλων όπλων John Moses Browning και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1911. Το πιστόλι Colt 1911 προοριζόταν να αντικαταστήσει τα πιο ανίσχυρα πιστόλια μεγέθους που χρησιμοποιούσε ο αμερικανικός στρατός κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των Φιλιππίνων. Το 1911 ήταν το πρώτο ημιαυτόματο πιστόλι του αμερικανικού στρατού, το οποίο σηματοδότησε την στροφή του από στρατιωτικά περίστροφα τα οποία ήταν σε ευρεία χρήση μέχρι τότε, αναφέρει το the national interest.

Το αυθεντικό πιστόλι του 1911 ζύγιζε 2.4 κιλά. Το 1924 αναβαθμίστηκε κυρίως για λόγους εργονομίας στο λεγόμενο 1911Α1. Το συγκεκριμένο όπλο παρόλο που είναι αρκετά περίπλοκα σε σχέση με τα πιο σύγχρονα περίστροφα είναι ακόμα πολύ δημοφιλές. Η σημαντική αυτή ευρεσιτεχνία ήταν τόσο χρήσιμη που στην ουσία ώθησε κάθε κατασκευαστική εταιρεία όπλων να κάνει τη δική της “version” του όπλου. Το 2012 μάλιστα Ναυτική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ άρχισε να χρησιμοποιεί το πιστόλι M45A1, που πρόκειται για μία αναβαθμισμένη έκδοση του 1911Α1. 

Δείτε το Colt M45A1 εν ώρα δράσης και τη σύγκριση αυτού με το παλαιού τύπου πιστόλι M1911:

  • Mε πληροφορίες από το http://nationalinterest.org, Πηγή Βίντεο: Milsurp Mike Channel

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top