0
Η απόσυρση των εξοπλισμένων ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior, 70 από τα οποία θα αφιχθούν στην Ελλάδα το πιθανότερο την άνοιξη του 2019, δεν σημαίνει ότι ο Αμερικανικός Στρατός δεν χρειάζεται άλλο ελικόπτερα για αποστολές αναγνώρισης. 


Γι’ αυτό το λόγο, ο ίδιος επιδιώκει να ανακτήσει τη συγκεκριμένη ικανότητα την επόμενη δεκαετία.

Το πρόγραμμα απόκτησης του νέου ελικοπτέρου ένοπλης αναγνώρισης ονομάζεται FARA (Future Armed Reconnaissance Aircraft). Σύμφωνα με το «Popular Mechanics», κύριες υποψηφιότητες για την κάλυψη του ρόλου θα είναι τα Sikorsky S-97 Raider και Bell V-280 Valor. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ωστόσο η πιθανότητα περαιτέρω εξέλιξης κάποιου υφιστάμενου τύπου.


Το ελικόπτερο που θα επιλεγεί θα πρέπει να επιχειρεί σε μονάδες δύναμης 24-30 ελικοπτέρων, να αναπτύσσει ταχύτητα 180-205kn, να έχει μικρό μέγεθος (ώστε να πετά εντός αστικών περιοχών και να είναι προαιρετικά επανδρωμένο, με έναν ή δύο χειριστές. Το ελικόπτερο θα είναι πιθανόν εξοπλισμένο με δύο Κ/Β Hellfire και ένα πυροβόλο ή ρουκέτες, εξοπλισμό δλδ. παραπλήσιο με αυτόν που φέρει το Kiowa Warrior. Το ελικόπτερο δεν είναι απαραίτητο να είναι stealth, στοιχείο που εκτόξευσε το κόστος του RAH-66 Commanche και οδήγησε στην ακύρωσή του το 2004.

Το Sikorsky S-97 Raider
Το Bell V-280 Valor
Δείτε βίντεο με τα δύο ελικόπτερα:

  • Με πληροφορίες από Πτήση και Διάστημα


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top