0
H τραγωδία με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος προκεχωρημένης εκπαίδευσης  T-2Ε Buckeye, (ηλικίας μόλις... 45 ετών περίπου) που παρέσυρε στον θάνατο τον επισμηναγό (Ι) Νίκο Βασιλείου, πατέρα δύο παιδιών πριν από δύο ημέρες φαίνεται ότι αποτέλεσε τον καταλυτικό παράγοντα για να αποφασιστεί η ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας με νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 Master και όχι με... σοβιετικής εποχής τσεχοσλοβακικά (ναι, κάποτε υπήρχε μία χώρα που την έλεγαν Τσεχοσλοβακία) L-39!

Το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο (ΑΑΣ) έλαβε απόφαση υπέρ του «πακέτου» της καναδικής CAE που περιελάμβανε το Μ-346 Master και εισηγείται.

Το αεροσκάφος χρησιμοποιείται και για ελαφρά υποστήριξη, ενώ στην ρωσική εκδοχή του, το Yak-130 εκτός από εκπαιδευτικό αποτελεί και το κορυφαίο αεροσκάφος εγγύς υποστήριξης της ρωσικής Αεροπορίας)

Έτσι λοιπόν απαντάται το δίλημμα το οποίο υπό κανονικές προϋποθέσεις δεν θα έπρεπε καν να είναι δίλημμα, αλλά μονόδρομος, της ΠΑ, για προμήθεια νέων αεροσκαφών προκεχωρημένης και επιχειρησιακής εκπαίδευσης. 


ΠΗΓΗ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top