0
Το ταξίδι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του υπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος από την Αδριανούπολη στη Θεσσαλονίκη, ήταν γεμάτο χαμόγελα, καθώς τα παιδιά έζησαν το δικό τους «Εξπρές του Μεσονυκτίου» με... ηθοποιούς τους ίδιους.


Ελεύθεροι πια, μετά από 167 ημέρες κράτησης στις φυλακές Αδριανούπολης και αγωνίας για το μέλλον τους κατάφεραν να ηρεμήσουν και να νιώσουν τον αέρα της ελευθερίας συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Βέβαια οι 2 στρατιωτικοί δεν είχαν (τουλάχιστον εξ'όσων είναι γνωστά) τις ίδιες συνθήκες κράτησης όπως ο ήρωας της διάσημης ταινίας του Άλαν Πάρκερ αλλά και πάλι είχαν στερηθεί χωρίς λόγο και αιτία ότι σημαντικότερο έχει ένας άνθρωπος (και το εκτιμάει σχεδόν πάντα όταν δεν το έχει γιατί το θεωρεί δεδομένο) και αυτό είναι η ελευθερία του.


Τους δύο στρατιωτικούς παρέλαβαν από την Τουρκία μετά την χωρίς περιοριστικούς όρους απελευθέρωσή τους από τις φυλακές της Αδριανούπολης, όπου κρατούνταν από τον περασμένο Μάρτιο, καθώς είχαν συλληφθεί στις Καστανιές του Έβρου κατόπιν τουρκικής ενέδρας, κάτι που ομολόγησε δημόσια πριν από λίγες ημέρες ο κατεξοχήν αρμόδιος υπουργός, ΥΕΘΑ Π.Καμμένος. 

Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για την αποφυλάκισή τους, παραμονή Δεκαπενταύγουστου απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν λόγοι να παραμείνουν προφυλακιστέοι. Είχαν προηγηθεί αρκετά αιτήματα πριν για να φτάσει το δικαστήριο σε αυτήν την απόφαση.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, στελέχη της 3ης Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι» είχαν συλληφθεί από τους «Αετούς των Συνόρων», μονάδα που υπάγεται στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του τουρκικού στρατού.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top