0
Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία που μπορεί να δώσει τεράστια ανάσα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και σε όλες τις αθλητικές Α.Ε. που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρεών.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Παυλίδης κατέθεσε μια ευεργετική τροπολογία για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη από την Βουλή. Σύμφωνα με αυτήν, τροποποιούνται διατάξεις του νόμου περί «εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών», προκειμένου να αντιμετωπισθούν τεχνικά και ερμηνευτικά ζητήματα όσον αφορά την εφαρμογή του και για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες.

Πρόκειται για τον νόμο 4469/2017, ο οποίος προβλέπει μια σειρά ευεργετικών διατάξεων για τις ανώνυμες εταιρείες που επιθυμούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα χρεών. Μεταξύ αυτών είναι η συμφωνία με πιστωτές, αλλά και η ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις. Επί της ουσίας η σημερινή τροπολογία έρχεται να ρυθμίσει κάποια «κενά» που υπήρχαν στον νόμο, προκειμένου να είναι σαφές, αλλά και τεχνικά ξεκάθαρο ότι μπορούν να υπαχθούν σε αυτόν και Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες.

Θυμίζουμε ότι αυτό αποτελούσε αίτημα αρκετών ομάδων, μεταξύ αυτών και του Παναθηναϊκού και για το λόγο αυτό πριν από περίπου τρεις μήνες είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων της ΕΠΟ με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και το Υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει ήδη καταθέσει αίτηση υπαγωγής στον συγκεκριμένο νόμο, όμως η διαδικασία δεν μπορούσε να προχωρήσει λόγω των τεχνικών ασαφειών που υπήρχαν, τις οποίες έρχεται να αντιμετωπίσει η τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα. Η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι αναφέρει ρητώς ότι θα ισχύει και για εκκρεμείς αιτήσεις.

Η εν λόγω τροπολογία που θα ανοίξει τον δρόμο τόσο στους Πράσινους, όσο και σε άλλες ΠΑΕ και ΚΑΕ που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρεών να αναζητήσουν μια βιώσιμη λύση για τις εταιρείες τους, μέσω συμφωνιών με τους πιστωτές τους, αλλά και μακροχρόνιου διακανονισμού των οφειλών τους.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top