0
Πιστή στο αφήγημα η κυβέρνηση ότι για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις της φταίνε οι πολίτες όπως και για τους 91 (μέχρι αυτή την στιγμή) θανάτους που προκλήθηκαν από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Νέο Βουτζά, προχωράει σε άμεσες κατεδαφίσεις 61 αυθαιρέτων που έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.


Έχουν ήδη εγκριθεί 61 κατεδαφίσεις, οι οποίες θα γίνουν μέσω της επέκτασης των συμβάσεων που προϋπάρχουν και που έχουν συναφθεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Ειδικότερα, θα σταλούν ειδοποιητήρια και θα ξεκινήσουν διαδικασίες για:


27 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων για την περιοχή της Μάνδρας που αφορούν κτίσματα τα οποία βρίσκονται εντός ρεμάτων.
21 μάντρες που εμποδίζουν την πρόσβαση στις παραλίες στο Σαρωνικό, την Ανάβυσσο και το Πόρτο Ράφτη.
13 κατοικίες σε αναδασωτέες περιοχές σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πεντέλη. Πρόκειται για κατοικίες, τις οποίες ήδη οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση.

Η διαδικασία των κατεδαφίσεων παράνομων κτισμάτων θα συνεχιστεί τάχιστα το επόμενο διάστημα και αφορά κατεδαφίσεις για 200 έως 300 αυθαίρετα κτίσματα!

Ο Π.Καμμένος κατά την συνέντευξη Τύπου επισήμανε ότι συμφωνεί με την κατεδάφιση αυθαιρέτων, υπογραμμίζοντας: «… θα ήθελα πάρα πολύ αυτό να γίνει με πλήρη συναίνεση όλων. Να καταλάβουν ότι όταν υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, κάποιο νόμοι, που προβλέπουν δρόμους διαφυγής προς τη θάλασσα, δεν είναι σχέδια επί χαρτού. Αφορούν την ασφάλεια όλων των πολιτών. Και αν ζητηθεί η συνδρομή των Ένοπλων Δυνάμεων σε αυτό το κομμάτι είμαστε διαθέσιμοι να το κάνουμε».

Η ρήση του φαίνεται ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς στην τροπολογία με τίτλο “Επείγουσες ρυθμίσεις για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις” που ψηφίστηκε στην Βουλή, αναφέρεται ότι υποχρέωση συνδρομής στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων έχει κάθε δημόσια αρχή, ανοίγοντας τον δρόμο στην εμπλοκή των ΕΔ στις κατεδαφίσεις.

Είναι σαφές ότι θα παιχτεί μεγάλο «παινίδι» στις πληγείσες περιοχές και για επικοινωνιακούς αλλά και για ουσιαστικούς λόγους.

Για όσους δεν το γνωρίζουν το Κόκκινο Λιμανάκι το οποίο ήταν παραλία-«φιλέτο» (και θα ξαναγίνει) ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας Α.Ε και κατ΄επέκταση στο ΤΑΙΠΕΔ και είχε ζητηθεί να παραχωρηθεί στο Δήμο Ραφήνας

Έτσι λοιπόν τον Μάιο του 2018 διαβάζουμε στο τοπικό irafina.gr τα εξής:

«Αναρτήθηκε η νέα απόφαση που έλαβε ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας και απέστειλε στο ΤΑΙΠΕΔ, για την παραχώρηση τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης λιμένα Ραφήνας, δικαιοδοσίας Ο.Λ.Ρ. Α.Ε., στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

Η απόφαση που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία αναφέρει πως το ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Α.Ε προς το ΤΑΙΠΕΔ να είναι σύμφωνη με την Τεχνική Εισήγηση της Α.Ε Τεχνικής Εταιρείας MARNET, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αποφάσεως και συγκεκριμένα να εισηγηθεί προς το ΤΑΙΠΕΔ τον αποχαρακτηρισμό:

Α. Της παραλίας «Κόκκινο λιμανάκι»

Β. Της παραλίας «Μαρίκες»

Γ. Του διαμορφωμένου τμήματος του «Πάρκου Καραμανλή», που βρίσκεται εντός της χερσαίας ζώνης της Ο.Λ.Ρ. Α.Ε

Να σημειώσουμε πως οι κ.κ Λιάγκος και Καραμανέας απείχαν λόγω του ασυμβίβαστου της ιδιότητας τους ως μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, οπότε και συμμετέχουν στη γενική συνέλευση του ΤΑΙΠΕΔ, για την τελική έγκριση του θέματος.»


Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολύ απλά ότι τελείως τυχαία θα βόλευε το ΤΑΙΠΕΔ η περιοχή αυτή να μείνει προς αξιοποίηση στα δικά του χέρια και ακόμα περισσότερο θα βόλευε αν πολλά από τα οικήματα που υπήρχαν πριν από τις φωτιές πάψουν να υπάρχουν μετά από αυτές.

Το ζήτημα αυτό πάντως θα μπορούσε να αποτελεί και μια αιτία για τις πυρκαγιές, εάν κάποιος σκέφτονταν πονηρά

Δείτε πως ήταν το Κόκκινο Λιμανάκι πριν τις φωτιές:



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top