0
Ο Σύλλογος Δημοσίων Υπαλλήλων Ναυτικού καταγγέλλει κομματικές παρεμβάσεις και μετακινήσεις βάσει συμφερόντων στο Πολεμικό Ναυτικό.

Οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για «εκδικητικές» και άδικες μετακινήσεις και καταγγέλλουν την «κομματικά τοποθετημένη», όπως αναφέρουν, Ειδική Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας Καλλιόπη Παπαλεωνίδα για την αυταρχική και επικίνδυνη για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών συμπεριφορά της.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΔΥΝ καλεί τον υπουργό Αμυνας να ανακαλέσει τις «γκρίζες» επανατοποθετήσεις και να ανακαλέσει στην τάξη την Ειδική Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΔΥΝ:

«Μετά την έκδοση του Π.Δ με τον νέο οργανισμού Πολιτικού Προσωπικού ΥΠΕΘΑ (ΠΔ 79/2018) , ακολούθησαν και οι αναμενόμενες επανατοποθετήσεις Διευθυντών και Τμηματαρχών στις νέες θέσεις σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις .

Η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη εμπειρία μας από τις κινήσεις της κομματικά τοποθετημένης Κας Ειδικής Γραμματέως δεν άφηνε περιθώρια αναμονής θετικών εξελίξεων.

Η αποδιοργάνωση του Πολιτικού Προσωπικού που ξεκίνησε δια χειρός Κας Παπαλεωνίδα με τις παρεμβάσεις στον οργανισμό ολοκληρώθηκε σήμερα με τις επανατοποθετήσεις των Διευθυντών&Τμηματαρχών.

Φωτογραφικές θέσεις, μη επανατοποθέτηση υπαλλήλων που είχαν την κρίση του υπηρεσιακού συμβουλίου, καταστρατήγηση αρχαιότητας, εκπλήρωση υποχρεώσεων προς ημετέρους , διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών και προεκλογικά ρουσφέτια συνθέτουν το πάζλ της δήθεν αποκομματικοποιημένης δημόσιας διοίκησης που ευαγγελίζονταν.

Βαφτίζουν αναβάθμιση τη μεταφορά υπαλλήλων από τη μία άκρη του Νομού στη άλλη, χωρίς την ύπαρξη ουσιαστικής υπηρεσιακής ανάγκης, εξωθώντας κάποιους από αυτούς στην αποποίηση από τα καθήκοντα του Τμηματάρχη, με σκοπό ίσως την εξυπηρέτηση και άλλων ημετέρων.

Στον κατήφορο αυτό δεν θα τους ακολουθήσουμε.

Καταγγέλλουμε την Ειδική Γραμματέα Κα Παπαλεωνίδα για την αυταρχική και επικίνδυνη για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών συμπεριφορά της και δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό όλων των συναδέλφων που θίγονται είτε λόγω αποκλεισμού τους από την εξέλιξη σαν υπάλληλοι με τον νέο οργανισμό, είτε λόγω άδικων και εκδικητικών μετακινήσεων κατά την επανατοποθέτηση των Τμηματαρχών.

Καλούμε τον Κο Υπουργό να πάρει θέση ανακαλώντας τις «γκρίζες» επανατοποθετήσεις και να επαναφέρει στην τάξη την Κα Ειδική Γραμματέα. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι συνυπεύθυνος και συνένοχος στη διάλυση δομών και υπηρεσιών κρίσιμων για την άμυνα της χώρας.

Αθήνα: 29/8/2018

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΗΜ.ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΒΑΣ. ΞΑΝΑΛΑΤΟΣ»


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top