0
Απολύτως έγκυρη είναι η ποινική δίωξη που είχε ασκήσει σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη και τεσσάρων συνεργατών του για την υπόθεση του Noor 1 η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζιβα.



Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Πειραιά απέρριψε σήμερα την αίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς και τις παρόμοιες αιτήσεις των συγκατηγορουμένων του, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η βαρύτατη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος τους υποστηρίζοντας ότι έπασχε η προδικασία.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον ο δρόμος είναι ανοιχτός για να ξεκινήσει η ανάκριση για την υπόθεση και να κληθούν σε απολογία τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και οι τέσσερις συνεργάτες του που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματικές πράξεις που έχουν σχέση με τη διακίνηση του μεγαλύτερου φορτίου ηρωίνης που πιάστηκε ποτέ στη χώρα μας.

Λόγω μάλιστα της σοβαρότητας της υπόθεσης, αμέσως μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης από την κ. Τζιβα, η οποία είχε διενεργήσει ενδελεχή έρευνα, η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είχε διατάξει να ανατεθεί η περαιτέρω διαδικασία σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορία αφορά συγκεκριμένα: «Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, της διεύθυνσης της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (χρηματοδότηση, διαμετακόμιση, εισαγωγή, μεταφορά, αγορά, κατοχή, πώληση, αποθήκευση) κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 187 ΠΚ, από δράστες που κατ’ επάγγελμα χρηματοδοτούν την τέλεση πράξεων διακίνησης και διακινούν ναρκωτικές ουσίες και το προσδοκώμενο όφελος των δραστών υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ». Tα αδικήματα φέρεται ότι τελέστηκαν από 01-01-2012.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top