0
O Γιάννης Βαρδινογιάννης έφερε βαθιά απελπισία σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, έχοντας δίπλα του τον Χρήστο Σπίρτζη.

Η παρουσίαση της συνεργασίας ΟΣΕ-Μότορ Όιλ για τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει το διυλιστήριο της εταιρείας στους Αγίους Θεοδώρους με το σταθμό στον Ισθμό Κορίνθου έφερε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ στα όρια της απόγνωσης.

Και το πρόβλημα του παλαιοκομματισμού δεν έγκειται σε… σιδηροδρομικά πλαίσια: Δίπλα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη ήταν (στην αίθουσα εκδηλώσεων του υπουργείου στον Χολαργό), ο ίδιος ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Η πρώτη ανάγνωση, ότι δηλαδή ο Βαρδινογιάννης συνεργάστηκε με τον Σπίρτζη, ήταν το λιγότερο που έφερε Κυριάκο και Φώφη στα όρια του πολιτικού εμφράγματος.

Σίγουρα δεν είδαν με ευχαρίστηση το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας έβαλε πλάτη σε ένα έργο πνοής τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και τις παραγωγικές μονάδες στην περιοχή αλλά αυτό που, πραγματικά, τους έκαψε ήταν άλλο: Τα λόγια του Βαρδινογιάννη μπροστά στις κάμερες.


Τον ακούσατε, έτσι δεν είναι; Διαβάστε ξανά, προσεκτικά, τι ακριβώς είπε ξεκινώντας: «Εγώ πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη γρήγορη και αποτελεσματική επίλυση ενός προβλήματος, μιας πρότασης, που ήταν τουλάχιστον 5-6 χρόνια πίσω κατατεθειμένη κι αυτή τη φορά υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ».

Και για να μη μείνουν αμφιβολίες, το ξαναείπε λίγο μετά: «Πρέπει να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό ο οποίος είχε την πολιτική βούληση και την αμεσότητα να ολοκληρώσει αυτή την προσπάθεια. Θέλω να τονίσω, ότι είναι το αυτονόητο, να θέλει οποιαδήποτε βιομηχανία να συνδεθεί μ’ ένα δίκτυο για να μπορεί να έχει πιο δυνατή θέση στο κομμάτι των μεταφορών των προϊόντων της. Αυτό το αυτονόητο, δυστυχώς μέχρι πρότινος δεν ήταν αυτονόητο. Κι ενώ είχαμε όλη τη διάθεση να το χρηματοδοτήσουμε σαν εταιρεία, υπήρχαν διάφορα προβλήματα. Τώρα πια δεν υπάρχουν».

Την ίδια ώρα που η Φώφη ζητάει εκλογές τώρα (σ.σ. ούτε καν ο Μητσοτάκης δεν τολμάει να ζητήσει εκλογές πριν την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια), την ίδια ώρα που τα μαντρόσκυλα του παλαιοκομματισμού κάνουν τα πάντα για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, την ίδια ώρα που οι τηλε-παπαγάλοι ταΐζουν το τηλεοπτικό κοινό με καταστροφολογία, την ίδια ώρα που τα πρωτοπαλίκαρα του Κυριάκου και της Φώφης απειλούν, σκούζουν και ουρλιάζουν, τα λόγια του Βαρδινόγιαννη είναι μαχαιριά στην καρδιά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί όταν ένας Βαρδινογιάννης βγαίνει δημόσια και δηλώνει ότι, πλέον, μπορεί να συνεργαστεί με την κυβέρνηση ώστε να “τρέξουν” αναγκαία έργα ενώ πριν 5-6 χρόνια δε μπορούσε (δηλαδή τα χρόνια που στην εξουσία ήταν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία και τα μνημόνια τσάκιζαν τους Έλληνες), η απελπισία των πρώην κυβερνητικών εταίρων είναι λογικό να χτυπάει κόκκινο.

Και ακόμη δεν έχουν δει τίποτα…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top