0
Ένας ταλαντούχος και ευφάνταστος Θεσσαλονικιός κατασκεύασε ένα άρμα μάχης, πιστό αντίγραφο ανάλογου άρματος του γερμανικού στρατού που επιχείρησε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο .


Ο ίδιος μάλιστα το ονόμασε… Helen (Ελένη), ενώ το τεθωρακισμένο άρμα διαθέτει και πυργίσκο με εικονικό πολυβόλο!

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Ζαχαρίας Ουργαντζίδης επιπλοποιός στο επάγγελμα, και μέλος του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων, εξήγησε ότι υπήρχε ανάγκη να κατασκευαστεί ένα τέτοιο ιδιωτικό άρμα για την αναβίωση της μάχης των οχυρών του Ρούπελ και τού έδωσε το όνομα της κόρης του.

Μάλιστα, το άρμα κατασκευάστηκε από λευκό χαρτί, καθώς χρειάστηκε 1 χρόνο έρευνα για τα σχέδια και 18 μήνες για την κατασκευή του. Για το πιστό αντίγραφο, αγοράστηκαν τμήματα του πραγματικού οχήματος, ενώ τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου.

Διαθέτει πλήρη εξοπλισμό, με ψεύτικες χειροβομβίδες και όπλα, ρεπλίκες αυτών που χρησιμοποιούσε η Βέρμαχτ. Έπεται και άλλο ιδιωτικό άρμα του Β’ Παγκοσμίου, αυτή τη φορά με το όνομα του υιού…

Μάλιστα, εντυπωσιασμένος Αμερικανός ζήτησε 40 τέτοια οχήματα, λίγο πιο βαρέως τύπου, για μια εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας στο Κουρδιστάν, καλώντας τον μάλιστα στο Τέξας να συζητήσουν το deal(!) που εν τέλει ο κ. Ουργαντζίδης δεν αποδέχθηκε…


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top