0
Το τετ α τετ του Γιάννη Αλαφούζου με τον Πάιρο Πιένγκμπονσαντ ολοκληρώθηκε με τους δύο άνδρες να αναζητούν για περισσότερο από δύο ώρες το κοινό σημείο επαφής που θα τους φέρει πιο κοντά στο deal για την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το οποίο θα εκτοξεύσει την ποδοσφαιρική ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών.

Και ο Παναθηναϊκός είναι πια ο μεγάλος κερδισμένος από τις όποιες εξελίξεις, όχι όμως και ο μόνος, αφού πάνω σε ένα τεράστιο deal για το τριφύλλι, βρίσκουν σανίδα σωτηρίας και ο Γιάννης Αλαφούζος και η κυβέρνηση και ιδιαίτερα οι Νίκος Παππάς και Βασιλειάδης και ο Πιεγκπονσάντ, αλλά ακόμα η Alpha Bank και η ΚΑΕ ΑΕΚ, καθώς και κατασκευαστική εταιρεία που ο ιδιοκτήτης της είναι κολλητός με κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbomb.gr το αποτέλεσμα αυτών των επαφών χαρακτηρίζεται σε πρώτο βαθμό ως άκρως θετικό, αφού υπέγραψαν οι δύο πλευρές και MoU ύψους 27.000.000 ευρώ. Ωστόσο, η τελική έκβαση θα εξαρτηθεί από τρίτους παράγοντες και συγκεκριμένα τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Τσίπρα (ξάδερφος του πρωθυπουργού) από την πλευρά της κυβέρνησης, που είναι αυτοί που προξένεψαν τον Ταϊλανδό και όσους κρύβονται πίσω από αυτόν, αλλά και το αποτέλεσμα του συμπληρωματικού οικονομικού ελέγχου που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στην ΠΑΕ.

Και τούτο διότι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε συζήτηση για ένα δάνειο που εμφανίστηκε από το... πουθενά, ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ο Γιάννης Αλαφούζος δεν είχε συμπεριληφθεί στα αρχικά δεδομένα.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός βρίσκει επιτέλους μια σανίδα σωτηρίας για το μέλλον του.

Όμως από την άλλη, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπόλοιποι κερδισμένοι αυτού του deal είναι:

Ο Πάιρο Πιένγκμπονσαντ που με παρέμβαση της κυβέρνησης Τσίπρα και κυρίως του Νίκου Παππά και του Γιώργου Τσίπρα, αλλά και του Βασιλειάδη θα βρει μπροστά του ως δώρο ένα κούρεμα ύψους 50-70% των χρεών της ΠΑΕ και ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε να βρει τρόπο συνεννόησης μέσω του Πάιρο Πιένγκμπονσαντ και της κυβέρνησης με την Alpha Bank, η οποία εμφανίζεται να του διαγραφεί προσωπικό δάνειο ύψους 20.000.000 ευρώ με αντάλλαγμα την πώληση της ΠΑΕ στους επενδυτές του Ταϊλανδού και το ξεμπλοκάρισμα του Βοτανικού, όπου η τράπεζα έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια στο συγκεκριμένο έργο.

Η κυβέρνηση που βρίσκει επιτέλους τρόπο να «μην σκάσει στα χέρια της» η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και μάλιστα χωρίς να υποχρεωθεί να δώσει το ΟΑΚΑ στο Athens Alive, για να μη δυσαρεστήσει τον ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας που είναι κολλητός με κορυφαίο υπουργό της και από κοινού θέλουν να πάρουν τη δουλειά με το ποδηλατοδρόμιο, ώστε εκεί να γίνει η έδρα της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Και φυσικά η ΚΑΕ ΑΕΚ που από το πουθενά βρίσκει λύση στο γηπεδικό της ζήτημα στην πλάτη του Παναθηναϊκού...

Εν αναμονή των επίσημων τοποθετήσεων και ανακοινώσεων είναι πλέον σαφές ότι οι εξελίξεις των επόμενων ημερών θα είναι ραγδαίες και άκρως θετικές για το καταταλαιπωρημενό τριφύλλι και τον κόσμο του.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top