0
Πάνω από 20 πύραυλοι cruise εκτοξεύτηκαν κατά της γνωστής στρατιωτικής βάσης T-4 στην ανατολική Χομς τα ξημερώματα της Κυριακής και ενώ όλοι αναζητούσαν ποιος ήταν ο υπεύθυνος της πυραυλικής επίθεσης, όλες οι αναφορές από την Μέση Ανατολή δείχνουν το... Ισραήλ.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι το προσωπικό της αεροπορικής βάσης T-4 προειδοποιήθηκε πέντε λεπτά πριν το πρώτο πλήγμα και μετά ένας μεγάλος αριθμός πυραύλων κτύπησε μέσα και γύρω από την βάση.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές σκοτώθηκαν 12 Σύροι στρατιώτες. Άλλες αναφορές τους ανεβάζουν σε 14 και ανάμεσά τους και κάποιοι Ιρανοί σύμβουλοι.

Ο συριακός Στρατός αναφέρει ότι αναχαίτισε οκτώ πυραύλους χωρίς να προσδιορίζει τον συνολικό αριθμό που εκτοξεύτηκε κατά της T-4.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές η επίθεση διεξήχθη από ισραηλινά μαχητικά διαμέσου του λιβανέζικου ενάεριου χώρου σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την κάλυψη των ρωσικών S-400

Το ίδιο είχαν πράξει στο παρελθόν άλλωστε όταν πάλι ξανακτύπησαν την βάση Τ-4 επειδή το Τελ Αβίβ πίστευε ότι αποθήκευε εξοπλισμό του Ιράν και της Χεζμπολάχ

Eάν οι αναφορές ισχύουν τότε πρόκειται για μια πολύ πονηρή κίνηση των Αμερικανών καθώς γνωρίζουν ότι οι σχέσεις τους με τους Ρώσους είναι σε κρίσιμο στάδιο ενώ οι Ισραηλινοί αντίθετα έχουν καλές σχέσεις με την Μόσχα, οπότε τους βόλευε πάρα πολύ αυτή η ισραηλινή πρωτοβουλία.

Για τους Αμερικανούς στην Συρία έχει εκδοθεί μια ιδιότυπη «επικύρηξη» να τους κτυπούν όπου τους βρίσκουν νεοσύστατες οργανώσεις στην Χαζάκα οι οποίες έχουν ως ανακηρυγμένο σκοπό την εκδίωξή των ΗΠΑ από τα συριακά εδάφη.

Η προεδρία Τραμπ και κυρίως το Πεντάγωνο γνωρίζουν ότι οι Αμερικανοί που βρίσκονται στην Συρία θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση ειδικά τώρα πια που οι Κούρδοι έχουν κατανοήσει ότι κουρδικό κράτος... δεν προβλέπεται και για άλλη μια φορά τους έδωσαν υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Όσον αφορά τον πύραυλο cruise που χρησιμοποίησαν τα ισραηλινά μαχητικά (εάν και εφόσον) πρέπει να είναι ο Delilah.

Να σημειώσουμε ότι στην προηγούμενη ισραηλινή επίθεση στην ίδια αεροπορική βάση πριν ένα χρόνο περί τα μέσα Μαρτίου του 2017, τότε τα ισραηλινά μαχητικά είχαν υποθετικά χρησιμοποιήσει  Spice 1000 glide bombs για να πραγματοποιήσουν stand-off strikes από F-15.

Kαι λέμε υποθετικά διότι οι Ισραηλινοί δεν έδωσαν ποτέ λεπτομέρειες στην δημοσιότητα για την επιχείρηση αυτή ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή αρνούνταν και τότε να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο όπως κάνουν και σήμερα.

Specifications

Weight 187 kilograms (412 lb)

Length 2.71 metres (8 ft 11 in)

Diameter 0.33 metres (1 ft 1 in)

Warhead weight 30 kilograms (66 lb)

Wingspan 1.15 metres (3 ft 9 in)

Operational range

250 kilometres (160 mi)

Flight altitude28,000 feet (8,500 m)

SpeedMach 0.3-0.7 (Dive: Mach 0.85)

Guidance system

CCD\IIR with GPS\INS

Accuracy1 metre (3 ft 3 in) CEP

Launch platform

aircraft, helicopter, ground 

To κτύπημα είναι εφικτό καθώς η Τ-4 βρίσκεται 134 μίλια βορειοδυτικά της Δαμασκού και η Δαμασκός είναι πολύ κοντά στα λιβανέζικα σύνορα.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top