0
Τελεσίγραφο έστειλε ο Α/ΓΕΕΘΑ προς τον Χουλούσι Ακάρ, κάνοντας σαφείς προειδοποιήσεις προς τον Τούρκο ομόλογο του και με μόλις 7 λέξεις του ξεκαθάρισε ότι «αν ξεπεράσετε τα όρια, θα απαντήσουμε ανάλογα».


Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα RealNews η ελληνική γραμμή η οποία έχει γίνει ξεκάθαρη μετά από το επεισόδιο στα Ίμια τόσο προς την Τουρκία όσο και προς τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, δεν περιλαμβάνει πλέον μόνο τη διπλωματία.

Τα μηνύματα είναι σαφή τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε στρατιωτικό, με την Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να «κρούει τον κώδωνα» στον Τούρκο ομόλογο του.

Δείτε εικόνα από την εφημερίδα:


Δείτε το βίντεο:


Η «Τακτική»του Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου

Η «Τακτική»του Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου που είχε προειδοποιήσει τους Τούρκους ,πως αν επιχειρήσουν να βάλουν Κομάντος σε Βραχονησίδες θα τις ισοπεδώσει ,συνεχίζεται και από το νυν Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη …

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική στρατιωτική ηγεσία εισηγήθηκε στην πολιτική ηγεσία να υπάρξει ευθεία ανταπόδοση στου χτυπήματος αυτού, ώστε να ανακτηθεί και διατηρηθεί η «ισορροπία ισχύος» στην περιοχή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την εισήγηση αυτή συμμερίστηκε κατ’ αρχήν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, αλλά την απέρριψε κατηγορηματικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προφανώς με βάση την εκτίμηση ότι θα προκαλούνταν μία απολύτως ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Να επισημάνουμε εμείς την Στρατηγική Τακτική του τ.Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου που είχε ενημερώσει την τότε πολιτική ηγεσία, οτι δεν θα περίμενε την απόφαση της, αν οι Τούρκοι έβαζαν Κομάντος σε Βραχονησίδες, όπως αναφέρει ο veteranos.

Σύμφωνα με πληροφορίες ούτε ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης το ανέχεται και που σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του, έχοντας στη πλάτη του μια Εθνική Ταπεινωτική Ήττα ,ούτε οι Ένοπλες Δυνάμεις θα άντεχαν κάτι τέτοιο γιατί τα αποτελέσματα θα ήταν τραγικά για την Πατρίδα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νυν Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κινείται στην ίδια Στρατηγική Τακτική και η απάντηση του θα είναι οδυνηρή για τις Τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς να περιμένει καμιά νέα πολιτική έγκριση ….

Η απάντηση του Ελληνικού Στρατού

Απάντηση στην άσκηση που διεξήγαγαν οι Τούρκοι στον Έβρο για την διέλευση του ποταμού και με προφανή στόχο τα ελληνικά εδάφη δίνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις: «Είμαστε έτοιμοι και σας περιμένουμε». Η διάταξη δυνάμεων του ελληνικού Στρατού είναι αμυντική στον Έβρο, χωρίς να σημαίνει πως δεν υπάρχει η δυνατότητα και περάσουν και απέναντι.

Οι Τούρκοι έχουν τους τελευταίους μήνες «αδειάσει» τον Έβρο από δυνάμεις τεθωρακισμένων και πυροβολικού με σκοπό να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις τους στην Συρία. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο Πεντάγωνο.

Γενικότερα η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, στον Έβρο και στην κυπριακή ΑΟΖ συνδέεται με τις αποτυχία στο Αφρίν και τα φέρετρα που φθάνουν στην Τουρκία από το μέτωπο με τους Κούρδους. Επιχειρούν έτσι να εξάγουν την κρίση δυτικά.

Άστραψε και Βρόντηξε το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε τη διεξαγωγή των εθνικών τεχνικών ασκήσεων «ΑΣΤΡΑΠΗ 2/18» και «ΒΡΟΝΤΗ 1/18», το διάστημα 13-16 Φεβρουαρίου 2018, στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου, Κεντρικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου Πελάγους. Ωστόσο, οι ασκήσεις αυτές αποτέλεσαν και τον άξονα ανάπτυξης δυνάμεων στο Αιγαίο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η κρίση στις βραχονησίδες Ίμια.

Στις ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή φρεγατών, κανονιοφόρων, υποβρυχίων, ενός πλοίου γενικής υποστήριξης, ελικοπτέρων και ομάδων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), καθώς επίσης και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.


Οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και σε συνεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top