0
Τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού για τη δήλωσή του ότι είναι «μισός Μακεδόνας» έστρεψε  ο στρατηγός εν αποστρατεία και επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος. 


Ο πρωθυπουργός συνόδευσε, έπειτα, τη δήλωση αυτή από την εκτίμηση ότι δεν είναι παράλογη μια σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία.

«Είναι μισοί Μακεδόνες γιατί θέλουν σύνθετη ονομασία… Γιατί πήγαν κατευθείαν στο μηδέν και δεν είπαν εμείς δεν υποχωρούμε με τίποτα» επεσήμανε ο κ.Φράγκος, προειδοποιώντας ότι «Θα μας βρουν μπροστά τους, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Δεν είμαστε έρμαια, δεν θα μας κάνουν αυτοί ό,τι θέλουν».

«Η Μακεδονία είναι και παραμένει ελληνική. Η Μακεδονία μας βλέπει ήδη είμαστε κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάτω από το μνημείο του», ανέφερε στην ομιλία του στο συλλαλητήριο για την ονομασία των Σκοπίων,.

«Καλούμε τους Αθηναίους να στήσουν το άγαλμα ενώπιον του ιερατικού μητροπολιτικού ναού. Αυτό θα είναι μία από τις προτάσεις μας», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο στρατηγός Φράγκος επεσήμανε ότι δεν κατάφερε να παρευρεθεί στο συλλαλητήριο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, ενώ διάβασε ένα μήνυμα το οποίο είχε αποστείλει ο αρχιερέας.

Την ώρα της ομιλίας του Φραγκούλη Φράγκου ακουγόταν το σύνθημα από το πλήθος «είναι τρελός ο στρατηγός». Ο κ. Φράγκος απάντησε: «Μιλάω από καρδιάς, ο στρατηγός είναι πίσω σας και είναι ο Μέγας Αλέξανδρος».

«Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» είπε ο στρατηγός Φράγκος, ενώ έκαν λόγο για «γυφτοσκοπιανούς».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, τόνισε ότι «στα μνημόνια υπέγραψαν για 99 χρόνια να περάσει η δημόσια περιουσία στους ξένους με τα ΤΑΙΠΕΔ κι αυτά. Καλώ όλους εμάς να προστατεύσουμε τη Μακεδονία μας, γιατί τα άλλα θα τα ξεπεράσουμε, δεν μας απασχολούν. Αλλά ορισμένα πράγματα πρέπει να τα ακούσουν και να τα καταλάβουν»

Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική και όπως είπε και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ψηλά το κεφάλι ωρέ».  «Η ψυχή αυτού του ονόματος είναι τα ίδια μας τα σωθικά», ανέφερε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση καθαρό δημοψήφισμα, δηλαδή να αποτραπεί να υφίσταται η λέξη Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων και το ερώτημα να είναι μονολεκτικό: ναι ή όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να δώσουν το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, κάτι που αποφεύγουν από το 1975. Να προηγηθεί δημοψήφισμα πριν την υπογραφή της όποιας συμφωνίας στην πΓΔΜ.

O κ.Φράγκος κάλεσε τον κόσμο «να σηκώσει στα χέρια του τη Μακεδονία», ενώ ανέφερε ότι απαίτησή τους είναι να αποσυρθούν τα αγάλματα από τη Ντίσνεϊλαντ των Σκοπίων, καθώς και να αλλάξει όνομα το αεροδρόμιο».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν κύριο Νίμιτς να μας κουνά το δάχτυλο και να μας επιβάλει ότι θέλει, εάν δεν σεβαστούν την ιστορία μας και υπογράψουν συμφωνία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία θα μας βρουν μπροστά τους με ό,τι σημαινει αυτό. Σήμερα κινήσατε εσείς ο κυρίαρχος λαός, φωνή λαού οργή θεού», τόνισε.

«Δεν θέλουμε να τους καταστρέψουμε, να τους διαλύσουμε το κράτος, αλλά να μας σεβαστούν επιτέλους. Δεν τους απειλούμε (…). Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», τόνισε ο πρώην αρχηγός.

«Επειδή ο στρατηγός είναι τρελός θα σας παρακαλέσει να επιστρέψουμε όλοι, να είμαστε γεροί, η αγωνία. Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Μακεδονία, τα σύνορα είναι απαραβίαστα και ο ελληνικός στρατός είναι ισχυρός, απαιτούμε σεβασμό. Ζήτω η Ελλάς για μία ακόμη φορά», έκλεισε την ομιλία του ο στρατηγός Φράγκος.





loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top