0
Ραγδαίες εξελίξεις στη ΠΓΔΜ. Yπάρχουν στρατιωτικές κινήσεις σε ΠΓΔΜ-Αλβανία-Κόσοβο-σερβική Δημοκρατία Βοσνίας. 


Αναφορές δυτικών και μη χωρών αναφέρουν πως η ΠΓΔΜ δεν έχει πάνω από ένα χρόνο ζωής με τη σημερινή της μορφή. Αιφνιδιαστικά αποφασίστηκε συνάντηση Κορυφής στο Νταβός για λύση στο Σκοπιανό στις 24 Ιανουαρίου. Στο Νταβός θα συμμετάσχει και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών Νίκου Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ στη Θεσσαλονίκη και την αναμενόμενη κατάθεση πρότασης για το όνομα από τον Μάθιου Νίμιτς στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη, το πεδίο των τελικών συζητήσεων για τη λύση δείχνει να μεταφέρεται στο Νταβός, όπου θα μεταβεί ο Έλληνας πρωθυπουργός στις 23 με 26 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στις 24 Ιανουαρίου, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι υπήρξε πρόοδος(;) κατά τη συνάντηση Κοτζιά- Ντιμιτρόφ προχθές στη Θεσσαλονίκη.

Στο ελβετικό θέρετρο -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες διασταυρωμένες πληροφορίες και ανεξαρτήτως ότι δεν υπάρχουν ακόμα ανακοινώσεις- θα μεταβούν την ίδια ημέρα και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

Μόνο απαρατήρητο δεν πρέπει επίσης να περάσει ότι στο Νταβός θα συμμετάσχει και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Στο ελβετικό θέρετρο θα βρίσκεται και η Κριστίν Λαγκάρντ, πλην όμως δεν έχει προγραμματιστεί μέχρι στιγμής συνάντηση μαζί της. Αντιθέτως φέρεται να έχει οριστικοποιηθεί συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της Ρωσίας.

Θα τους σώσει η Ελλάδα; Στα Σκόπια ξηλώνουν τις πινακίδες από τους δρόμους – Θα τις αντικαταστήσουν με δίγλωσσες και στα αλβανικά – Πλησιάζει η φωτιά…

Ιστορικό θρίαμβο πανηγυρίζουν οι Αλβανοί μέσα και έξω από τα Σκόπια και ιδίως ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, από την ψήφιση στη Βουλή των Σκοπίων Νόμου, που κάνει τα Αλβανικά επίσημη και ισότιμη γλώσσα όλου του κρατιδίου!

Ξηλώνουν τις πινακίδες από τους αυτοκινητόδρομους των Σκοπίων, που είναι γραμμένες στα βουλγαρικά (οι Σλάβοι της ΠΓΔΜ είναι κυρίως βουλγαρόφωνοι), με τα σκοπιανά Μέσα να μεταδίδουν ότι πιθανόν επίκειται η αντικατάστασή τους με πινακίδες δίγλωσσες, στα βουλγαρικά και στα αλβανικά.

Το ξήλωμα των πινακίδων ξεκίνησε μόλις λίγες ώρες μετά τη ψήφιση από τη Βουλή των Σκοπίων του νομοσχεδίου που καθιστά επίσημη γλώσσα της χώρας και την αλβανική.

Μηχανήματα στον αυτοκινητόδρομο Πρίλεπ, Μοναστηρίου, Αχρίδας ξεκίνησαν το ξήλωμα πληροφοριακών πινακίδων που ήταν γραμμένες μόνο στα βουλγαρικά.

«Έχουμε λάβει πολλές φωτογραφίες που δείχνουν μηχανήματα να απομακρύνουν πινακίδες από τον αυτοκινητόδρομο. Παραμένει άγνωστο, εάν αυτό συμβαίνει λόγο του νέου νόμου που ψηφίστηκε και προβλέπει πως όλες οι πινακίδες θα πρέπει να είναι δίγλωσσες» σχολιάζει η ιστοσελίδα republika, δημοσιεύοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Είναι πρωτοφανές μια μειονότητα, να αναβαθμίζεται σε συνιδιοκτήτη και συνδιαχειριστή όλου τους κράτους και όχι μόνο των μειονοτικών περιοχών και να επιβάλει στην πλειοψηφία τη θέλησή της, εκμεταλλευόμενη τον πολιτικό διχασμό που επικρατεί στους Σκοπιανούς, ανάμεσα σε V»M»RO και Σοσιαλιστές και χρησιμοποιώντας έξυπνα τα μικρά αλβανικά κόμματα σε ρόλο «μπαλαντέρ», πότε προς τον Γκρούεφσκι και πότε προς τον Ζάεφ, προκειμένου να αποκομίζει μεγάλα οφέλη.

Τα Σκόπια είναι ντε φάκτο Αλβανο – Σλαβική Ομοσπονδία, με επίσημη γλώσσα και την αλβανική για όλη την επικράτεια, όλη τη διοίκηση, τα έγγραφα, τις σφραγίδες, τις στολές αστυνομικών, του στρατού, τα χαρτονομίσματα, τα γραμματόσημα, τα πάντα!

Ο νέος νόμος προβλέπει την επέκταση της χρήσης της αλβανικής, ως γλώσσας που ομιλείται από άνω του 20% του πληθυσμού σε επίπεδο επικρατείας και τοπικής αυτοδιοίκησης και προβλεπόταν στην Ειρηνευτική Συμφωνία της Οχρίδας το 2001, με την οποία δόθηκε τέλος στις ένοπλες συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας των Σκοπίων και των τότε Αλβανών ανταρτών του «Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού» (UCK).

Το αντιπολιτευόμενο εθνικιστικό ψευδομακεδονικό VMRO-DPMNE, που απείχε από την ψηφοφορία, κατήγγειλε το νέο νόμο ως αντισυνταγματικό και προειδοποίησε ότι με την υιοθέτησή του η χώρα θα καταστεί και επισήμως «δίγλωσση».

Προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους, θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος έως σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και μάλλον είναι αρνητικός.

Στην περίπτωση που ο Ιβάνοφ αρνηθεί να υπογράψει την ισχύ του νόμου, το σχέδιο επιστρέφει και πάλι στη βουλή για εκ νέου ψήφιση και άμεση εφαρμογή.

Είναι απολύτως βέβαιο, πως εάν και αυτή τη φορά τους κλείσουμε τον δρόμο, το κρατίδιο θα αυτοδιαλυθεί πριν μπει το 2019… Γιατί σε όλη αυτή την Αλβανοποίηση θα αντιδράσει το V»M»RO και ίσως ο ίδιος ο Πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ…



Σε Βίντεο οι εξελίξεις στο Σκοπιανό:




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top