0
Ο καθηγητής  Διεθνούς Δικαίου, Τόνι Ντεσκόφσκι και ο συνάδελφός του από το αλβανικό μπλοκ, καθηγητής του Πανεπιστημίου  της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Βέτον Λάτιφι, ούτε διέψευσαν ούτε επιβεβαίωσαν ότι θα αποτελέσουν  μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας για  τη διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διαπραγματευτική μορφή  στο τραπέζι των Βρυξελλών στις 11 και 12 Δεκεμβρίου θα απαρτίζεται από τον διαπραγματευτή και έναν συνοδό διπλωμάτη, τόσο από την πλευρά των Σκοπίων όσο και από την Ελλάδα. Ενώ είναι πιθανόν  τα αναφερθέντα  ονόματα των καθηγητών να βρίσκονται  στο προσκήνιο.

Η επέκταση της ομάδας ανακοινώθηκε  από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ πριν από 10 ημέρες, χωρίς να δημοσιευθούν λεπτομέρειες.

Η συμμετοχή του αλβανικού μπλοκ στην ουσία σημαίνει ότι εκπληρώνεται  ακόμη ένα σημείο από την πλατφόρμα των Τιράνων, στην οποία οι υπογράφοντες επέμεναν ότι οι Αλβανοί πολιτικοί  πρέπει να βρίσκονται στο πλάι των Σλάβων των Σκοπίων σε όλη τη διαδικασία διαπραγμάτευσης για η διαφωνία του ονόματος.

«Η αλλαγή του ονόματος (της χώρας) βρίσκεται στο προσκήνιο και το τέλος της μακρόχρονης διαμάχης δεκαετιών ενδέχεται να γίνει σύντομα, σύμφωνα με δηλώσεις της ελληνικής πλευράς, καθώς οι καθημερινές δηλώσεις  των Ελλήνων αξιωματούχων τονίζουν συνεχώς τις δικές τους κόκκινες γραμμές», σημειώνει η Άλφα ΤΒ των Σκοπίων.

  • (Στοιχεία από alfa.mk)
ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top