0
Εντός του 2017 αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την απόκτηση των τελικά 76 ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού εφόσον στις 8 Δεκεμβρίου λήγει η διορία που έχει δώσει η Αμερικανική κυβέρνηση για την αποδοχή από το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της   πρότασης που είχε σταλεί πριν από μερικές ημέρες δηλαδή μετά την αποστολή του LOA.

Το πρόγραμμα για την απόκτηση των 76 ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior έχει αρχικά προϋπολογιζόμενο κόστος απόκτησης που θα φτάσει τα 45 εκατ. δολάρια, στο οποίο θα προστεθεί και το κόστος μεταφοράς τους από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Το καίριο ζήτημα είναι ότι με βάση αναφορές θα έρθουν στην Ελλάδα χωρίς ηλεκτρονικά και αεροβοηθήματα χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό για το ποια θα είναι αυτά. Σε κάθε περίπτωση το κύριο υλικό θα είναι ο αισθητήρας τύπου MMS που θα πρέπει να φέρουν.


Όπως είχε αναφερθεί τον περασμένο Ιούλιο τα ελικόπτερα θα παραδοθούν χωρίς τους ασυρμάτους AN/ARC-164 UHF, AN/ARC-201D SINCGARS και AN/ARC-186 VHF. Στα υπόλοιπα συστήματα τους είναι άγνωστο αν κάποιο από αυτά δνε θα περιλαμβάνεται και είναι ένα παό τα ακόλουθα:

Σύστημα προειδοποίησης εκτόξευσης πυραύλων AN/AAR-57 (CMWS)

Σύστημα IFF, AN/APX-118

Σύστημα εντοπισμού ακτινοβολίας radar AN/APR-39A(V)1/4 (RWR)

Παρεμβολέα υπερύθρων AN/ALQ-144 (IRCS)

Σύστημα προειδοποίησης εκπομπής δέσμης Laser AN/AVR-2B (LWR)

Σύστημα ναυτιλίας ντόπλερ ASN-157

Σύστημα αναφοράς στάσης και κατεύθυνσης

Σύστημα αδρανειακής ναυτιλίας σταθερής στήριξης

Σύστημα αυτόματης μεταβίβασης στόχων

Σύστημα καταγραφής δεδομένων PC-DTS-V

Δύο οθόνες Πολλαπλών Λειτουργιών και

Σκοπευτικό σύστημα MMS τοποθετημένο επί ιστού που φέρει τηλεοπτική κάμερα ημέρας υψηλής ανάλυσης, αισθητήρα θερμικής απεικόνισης, σύστημα Laser αποστασιομέτρησης και σήμανσης στόχων επεξεργαστή συστήματος, σύστημα παροχής ισχύος, και προστατευτικό κάλυμμα.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top