0
Τετ α τετ με τους δικαστές του Συμβουλίου Εφετών θα βρεθεί στις αρχές του επόμενου μήνα ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, με επίκεντρο το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που κατηγορείται ότι τέλεσε για τα εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ που έστειλε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011.



Ενα βήμα προτού πέσει οριστικά η αυλαία στο ποινικό σκέλος της πολύκροτης υπόθεσης, βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών διατάσσει την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του τραγουδιστή στις 6 Δεκεμβρίου 2017 ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να παράσχει διευκρινίσεις αναφορικά με τα επίμαχα ποσά που εμβάστηκαν στη γενέτειρά του. Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως Εφετών που ζητούσε την απαλλαγή του Μιχάλη Χατζηγιάννη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, μετά και την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε πριν από έναν χρόνο το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίου είχε παραπεμφθεί για φοροδιαφυγή. Οι δικαστές είχαν κρίνει τότε ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο καλλιτέχνης δεν απέκρυβε εισοδήματα από την Εφορία και πως τα ιλιγγιώδη ποσά των εμβασμάτων προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών.

Κι ενώ η αθώωση για την κατηγορία της φοροδιαφυγής έφερε ανάσα ανακούφισης στον τραγουδιστή, το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που τον παρέπεμπε σε δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος παραμένει μέχρι στιγμής «ανοιχτό μέτωπο» στον δικαστικό γολγοθά του.

«…Στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά τη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες» σημείωνε το βούλευμα, με τους δικαστές να αναφέρουν ότι ο τραγουδιστής αναμείγνυε τα επίμαχα ποσά με νόμιμα χρήματα.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης άσκησε έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε απόρριψη της έφεσης για τυπικούς λόγους. Στη συνέχεια το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα. Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του, ωστόσο τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών, ενώπιον του οποίου θα βρεθεί σε λίγες ημέρες ο τραγουδιστής. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, του οποίου οι λογαριασμοί παραμένουν δεσμευμένοι, θα προσκομίσει στο Συμβούλιο Εφετών και το πλήρες κείμενο της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με βάση την οποία κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Αμετάκλητη απόφαση

«Από τη στιγμή που ο κ. Χατζηγιάννης έχει αθωωθεί για το βασικό αδίκημα της φοροδιαφυγής δεν υφίσταται ούτε το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα (σ.σ.: φοροδιαφυγή)» σημείωσε, μιλώντας στην «Espresso», ο δικηγόρος του τραγουδιστή Χρήστος Βρούστης και πρόσθεσε ότι ο εντολέας του «θα πρέπει συνεπώς να απαλλαγεί από την κατηγορία». «Το ζήτημα τού να καταστεί αμετάκλητη η αθωωτική δικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι καθαρά τυπικό, με δεδομένο ότι και η εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωσή του» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι το ποινικό σκέλος της υπόθεσης που ταλαιπωρεί επί μία πενταετία τον τραγουδιστή θα κλείσει σύντομα.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top