0
Σκοτεινές ιστορίες και πιέσεις που όμως δεν μπορεί να αποκαλύψει, επικαλέστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, για να δικαιολογήσει τις περικοπές που έγιναν στους στρατιωτικούς.

Καθώς πλησιάζει η ώρα που αυτές οι περικοπές θα γίνουν αισθητές, με την έναρξη της (αναδρομικής) εφαρμογής του νέου μισθολογίου, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα έχει και τεράστιες κρατήσεις, ο ΥΕΘΑ ζήτησε συγγνώμη από τα στελέχη για τις περικοπές, αλλά δήλωσε πως δέχθηκε πιέσεις τις οποίες θα μπορέσει να αποκαλύψει όταν φύγει από υπουργός!

Ωστόσο άφησε και μια χαραμάδα αισιοδοξίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών, που είχε υποσχεθεί προεκλογικά, χωρίς όμως να υλοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά του μισθού στα επίπεδα προ του Αυγούστου του 2012.

Ανοιχτό είχε αφήσει το ενδεχόμενο επιστροφής του υπόλοιπου 50% και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας πριν από λίγες ημέρες από το βήμα της Βουλής.

Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε δώσει το 50% σε 36 δόσεις, Τώρα που οι δόσεις αυτές τελειώνουν φαίνεται ότι η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει το υπόλοιπο 50%, πιθανώς σε άλλες 36 δόσεις.

Ο κ. Καμμένος επανερχόμενος στο θέμα  με δηλώσεις του στο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος», τόνισε αινιγματικά την Παρασκευή (10/11):

"Να σας διαβεβαιώσω, επίσης, ότι μόλις μπορέσουμε, όποιο ποσοστό οξυγόνου και να αποκτούμε, θα δίνεται προς αποκατάσταση αυτής της τεράστιας αδικίας την οποία έχουν υποστεί και τα εν ενεργεία και τα εν αποστρατεία στελέχη".

 Συγγνώμη Καμμένου για τις περικοπές - Φταίνε "σκοτεινές δυνάμεις"

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πράγματι, όπως το περιγράψατε, ζούμε σε έναν πόλεμο.

Οι πιέσεις που υφιστάμεθα είναι τεράστιες και όταν κάποια στιγμή θα παραδώσω τη ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εγώ και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι άλλοι Αρχηγοί, θα μπορέσουμε να αποκαλύψουμε τι θα είχε συμβεί εάν δεν είχαμε αντισταθεί με τη δική σας βοήθεια.

Οφείλω, βεβαίως, επειδή έχω την πολιτική ευθύνη, να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη γι’ αυτό που δεν καταφέραμε και να σας διαβεβαιώσω ότι γνωρίζουμε ότι τα τελευταία επτά χρόνια τα εν ενεργεία, αλλά και τα εν αποστρατεία στελέχη μας έχουν υποστεί μια τεράστια μείωση στα εισοδήματά τους.

Παρ’ όλα αυτά είναι όλοι όρθιοι και οι ενεργεία και οι βετεράνοι μας. Δεν υπάρχουν εν αποστρατεία στελέχη, είναι βετεράνοι και έφεδροι και όταν τους καλέσει η πατρίδα είμαι βέβαιος ότι όλοι θα έρθουν στην πρώτη γραμμή.

Γνωρίζουμε και μαχόμεθα και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πολύ σύντομα η πατρίδα μας βγαίνει από αυτή την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας την οποία ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Την παράδοση ακόμα και της δημοκρατίας, διότι δεν αποφασίζαμε εμείς για εμάς, αλλά άλλοι για εμάς.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top