0
Επτασφράγιστο μυστικό όχι μόνο οι έρευνες για τα αίτια της προσάραξης της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ,αλλά και ότι έχει να κάνει με την επισκευή της. Και για τα δύο ωστόσο ,οι διαρροές είναι πολλές, στους διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ.


Για τα αίτια γίνεται διερεύνηση κάθε πληροφορίας σύμφωνα με το militaire.gr. Η περίπτωση μηχανικής βλάβης έχει αποκλειστεί και συνεπώς αυτό που εξετάζεται είναι ποιοι ήταν και δεν ήταν εκεί που έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε.

Όσο για την επισκευή;

Η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ έχει υποστεί ζημιές που όμως επιδιορθώνονται. Ωστόσο ο μεγάλος πονοκέφαλος είναι ο ανθυποβρυχιακός θόλος,που όπως γράψαμε έχει καταστραφεί. Με δεδομένο ότι η φρεγάτα είναι πια παλιά ,είναι δύσκολο να βρεθεί ανθυποβρυχιακός θόλος. Το ΠΝ έχει ζητήσει πληροφορίες από τρεις χώρες. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν φρεγάτες S που τις παρόπλισαν ή τις μετέτρεψαν σε πολυτελή γιοτ! Δεύτερη χώρα στην οποία ελπίζουμε είναι η Ολλανδία όπου ναυπηγήθηκαν οι φρεγάτες S  και τέλος έχουμε απευθυνθεί στις ΗΠΑ, αφού ο ανθυποβρυχιακός θόλος είναι αμερικανικής κατασκευής. Ελπίζοντας ότι κάπου ,κάτι θα υπάρχει στο ΠΝ ελπίζουν ότι η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ θα επανέλθει κανονικά σε υπηρεσία. Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πριν από χρόνια ,όταν είχαμε ενδιαφερθεί για τοποθέτηση ανθυποβρυχιακού θόλου στη φρεγάτα ΜΠΟΥΜΠOΥΛΙΝΑ, το κόστος ξεπερνούσε τα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Η ΜΠΟΥΜΠOΥΛΙΝΑ τελικά παροπλίστηκε…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top