0
Σαν να μην έφτανε το γεγονός, πως καλείται η Βουλή να ψηφίσει για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη, ο «νεο-φιλελεύθερος» αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, για λογαριασμό της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, πρότεινε αυτές οι επεμβάσεις να καλύπτονται από τα ίδια τα ασφαλιστικά ταμεία.



Ειδικότερα, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου υπογράμμισε πως «τον ακρωτηριασμό τον καταδικάζουμε όλοι. Όμως, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες τα άτομα καταφεύγουν σε συγκεκριμένες πλαστικές επεμβάσεις που απαιτούν εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και εξειδικευμένο κεντρο».

Και πρόσθεσε ο Νικήτας Κακλαμάνης: «Από όσο ξέρω, δεν υπάρχει ελληνικό δημόσιο κέντρο. Άρα από την στιγμή που  δεν υπάρχει στο δημόσιο σύστημα υγείας και πρέπει ο ενδιαφερόμενος  να πάει σε ιδιωτικό και μάλιστα στο εξωτερικό, αν δεν καλυφθούν τα έξοδά του από το ασφαλιστικό σύστημα τότε θα είναι δώρο-άδωρο. Υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα. Δυστυχώς ξέρουμε περιπτώσεις που καταφεύγουν σε επιλογές που δεν θα ήθελαν για να βρουν τα χρήματα».

ΠΗΓΗ

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top